Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Αποκαλυπτικό το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη, όπου μόνη της ομολογεί την φορομπηχτική πολιτική τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγ. Αναργύρων μετά από πρόταση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη αποφάσισε να μην κάνει καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη για το 2010.
Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να βοηθηθούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του δήμου οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις οικονομικές δυσκολίες από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Έτσι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων έρχεται αρωγός στους πολίτες υποκαθιστώντας το Κράτος.

Με αυτή τη φράση ξεκινάει το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι τοπικοί μας «άρχοντες» στις 4/12/2009 (οι υπογραμμίσεις δεν είναι δικές μας αλλά των ιδίων).

Δηλαδή μετά το χαράτσωμα των τριών πρώτων ετών με αυξήσεις μόνο στα δημοτικά τέλη πάνω από 15%, διαισθάνθηκαν ότι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του δήμου αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Δεν μας λένε όμως ότι είναι χρονιά εκλογών και προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι. Μάλιστα, όταν σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το ανέφερε καταγγέλλοντας τους ο Σωτ. Ραυτόπουλος, ο δήμαρχος και η «παρέα» του «έκαναν τουμπεκί» κοινώς.

Η αλήθεια όμως είναι τραγική και δεν κρύβεται, την ομολογούν και οι ίδιοι.

Προσέξτε τι λέει παρακάτω το ίδιο τους το δελτίο τύπου.

Η οικονομική υπηρεσία έχει καταφέρει να εξοικονομήσει ποσά από τη σωστή διαχείριση, το συμμάζεμα των οικονομικών και την αύξηση των εισπράξεων. (σ.σ. Τσιμουδιά για τα δάνεια!)
Και συνεχίζουν με το να μας αναφέρουν ότι τα έσοδα του δήμου αυξήθηκαν λόγω του ότι είχαμε παραπάνω έσοδα από :
  • ανταποδοτικά τέλη κατά 9,1%
  • λοιπά τέλη δικαιώματα (έσοδα νεκροταφείων) κατά 23,9%
  • Φόρους και εισφορές: κατά 19,4%
Αυτά είναι φόροι και τέλη που επιβάλλονται στους κατοίκους και στους επαγγελματίες του δήμου.
Είπαμε εμείς τίποτα περισσότερο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου