Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ


Δημοτικό Σύμβούλιο την Πέμπτη και διαβάζω την ημερήσια διάταξη:



Θέμα 15: «Λήψη απόφασης για την με αριθμό πρωτοκόλλου 2333/29-01-2009 ένσταση κατά την με αριθμό 694/2007 απόφασης Δ.Σ.».






Το θέμα, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, είναι ακαταλαβίστικο
αν δεν έχεις πρόσβαση στις εισηγήσεις!

Σκόπιμα; Από ανικανότητα; Από αδιαφορία; Από κάτι είναι πάντως....

Απέκτησα πρόσβαση:

Αφορά ιδιοκτησία επί των οδών Σφακτηρίας και Λυκοσούρας (ΟΤ 194β) στα Μυκονιάτικα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, ο Υφυπουργός Δημοσίων Έργων απέρριψε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις απορρίψεις του Υφυπουργού Δημοσίων Έργων μετά από ένσταση ενδιαφερόμενου και συζητάμε επί της ένστασης κάποιου άλλου ενδιαφερόμενου κατοίκου κλπ.

Δεν κατάλαβα πάλι τίποτα...
Ακαταλαβίστικη και η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου...

Μπορεί βέβαια να φταίω κι εγώ...

Έπρεπε να κρατάω αρχείο ΟΛΩΝ των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, του Υφυπουργού Δημοσίων Έργων και του Συμβουλίου της Επικρατείας...

Αν τις έβρισκα...

Και σ' ανώτερα κύριοι....

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Συν-καπνιστές τα μάθατε;

Τα Καζίνο εξαιρούνται των μέτρων για το κάπνισμα.
Όσοι λοιπόν θέλετε να απολαύσετε το τσιγαράκι σας μπορείτε να επισκεφτείτε άνετα τους ναούς του τζόγου. Εκεί η δημόσια υγεία δε κινδυνεύει!

Ρύθμιση για καταστήματα κάτω από 70 τ.μ.
Αν τα καταστήματα που θα δηλωθούν ως «χώροι καπνιζόντων» είναι πάρα πολλά, από 1η Ιανουαρίου 2010 θα καταργηθεί και αυτή η «εξαίρεση». Αυτά είπε ο Υπουργός Αβραμόπουλος σήμερα το πρωί στο mega. Έτσι απλά! Όπως είπε ότι όσοι δεν θέλουν να προστατεύσουν την υγεία τους θα το κάνουμε εμείς ως κράτος, όπως το ‘χε πει κι ο Φίρερ...
Ας διαβάσουμε τι είχε γράψει η Λιάνα Κανέλλη στον Ελεύθερο Τύπο της 20ης Απριλίου 2008. Είναι άλλη μια φορά απολαυστική


Λιάνα Κανέλλη: “Φερετζές του φασίστα η επίθεση στη νικοτίνη”

«Το τσιγάρο μπορεί και να εύχομαι να μην το είχα αρχίσει. Είναι όμως προσωπικό μου ρίσκο. Δεν είναι συνήθεια της παρανομίας μήτε προϊόν εγκλήματος, λαθρεμπορίου, ξεπλυμένου χρήματος ή λεία άδικου πολέμου. Καπνίζω και πληρώνω γενικούς και ειδικούς φόρους. Όπως όλοι όσοι εργάζονται, περπατούν, οδηγούν, πίνουν, επιζούν ανάμεσα σε κτίρια αμιάντου, κοτόπουλα διοξίνης, τρελές αγελάδες, AIDS, απεμπλουτισμένο ουράνιο...Καπνίστρια ναι. Είμαι. Όχι Ταλιμπάν. Δεν ανήκω στην αρεία φυλή των υγιών, αλλά μάλλον στους σύγχρονους Ινδιάνους της Γης καθ’ οδόν προς τα γκέτο των νικητών καουμπόηδων.
Δεν υπάρχει πια έξω από την ελεύθερη αγορά μήτε μέσα της τίποτε δημόσιο ως αγαθό. Ούτε η υγεία μου. Το δημόσιο χώρο τον διακόρευσαν προ πολλού βρίζοντας ξένοι φαντάροι, αύρες, αμέτρητες κάμερες παντού.
Δεν νοείται ατομικό δικαίωμα χωρίς αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμό της δράσης και της κατάστασης του σώματος. Του καθενός. Ναι σε όποια ενημερωτική εκστρατεία κατά του καπνίσματος. Όχι στην καταστολή, και δη τη βίαιη, που κρύβεται ως γενικότερη πολιτική πίσω από τις τουλίπες του καπνού ενός τσιγάρου. Άλλο ο κοινός κοινωνικός χώρος κι άλλο ο δημόσιος. Άλλο η εικόνα κι άλλο η ουσία. Το σώμα μου, μου ανήκει. Καθορίζω πώς ζει και πώς πεθαίνει.
Η δημόσια υγεία προσδιορίζεται από την πολιτική. Το επίσημο σύνθημα περί σώματος της ναζιστικής Γερμανίας ήταν: «Το σώμα σου ανήκει στο έθνος. Το σώμα σου ανήκει στον Φίρερ. Έχεις την υποχρέωση να είσαι πάντα υγιής». Το έπος της βίαιης εξυγίανσής μου είναι που αρνούμαι να τραγουδήσω. Απειρες σοβαρότερες από το κάπνισμα απειλές υλοποιούνται στη νεοπολίτικη παγκοσμιοποιημένη αγορά. Χωρίς προειδοποίηση. Απ’ τη φτώχεια ως τον πόλεμο χάνονται εκατομμύρια ανθρώπινα μηδενικά που δεν καπνίζουν.
Εκατό εκατομμύρια είναι οι χρήστες των παιδεραστικών πορνοsites. Αυτοί που εσχάτως αποφάσισαν να εξοντώσουν τους φτωχούς 37 κρατών με όπλο την πείνα για να καθαρίσουν δήθεν την ατμόσφαιρα με βιοκαύσιμα είναι οι εμπνευστές της αντικαπνιστικής εκστρατείας που διεξάγεται από την Ουάσιγκτον ως τις Βρυξέλλες με μεθόδους ταυτόσημες της ναζιστικής. Διαμελίζουν τα ατομικά δικαιώματα όπως και τη Γιουγκοσλαβία κατά το χάρτη του Γ’ Ράιχ. Στα αντικαπνιστικά δωμάτια των βρετανικών και μπερλουσκονικών ξενοδοχείων υπάρχουν ανιχνευτές καπνού, αλλά όχι κατάχρησης του minibar και της φιλοξενίας επ’ αμοιβή πορνών, πόρνων και παιδόφιλων. Η ουσία είναι αλλού. Η επίθεση στη νικοτίνη τείνει να γίνει ο φερετζές του φασίστα. Η υγεία μπορεί να είναι χρηματιστηριακή λοταρία αλλά όχι ατομική επιλογή. Κέρδος-κόστος. Το τσιγάρο φαίνεται. Το κάπνισμα είναι κοινωνικά αποδεκτό. Πρέπει να μάθεις να φέρεσαι όπως σου λένε για να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να φαίνονται. Αύξηση ασφαλίστρων ιδιωτικών εταιριών. Κανείς που χτυπήθηκε από καρκίνο χωρίς να έχει καπνίσει στη ζωή του δεν δικαιούται έκπτωση στα νοσήλια ή την κηδεία.
Πρώτοι οι ναζί έδωσαν τη ρατσιστική χροιά στον καπνιστή κι έπεισαν τις μάζες για τις καλές προθέσεις τους περί των υπολοίπων. Για τους ναζί οι καπνιστές ήταν «αναρχικά, εβραϊκά ή μπολσεβίκικα οργανικά κύτταρα (sic). Υπάνθρωποι υπόπτου φυλετικής καθαρότητας και απολίτιστοι νέγροι ταιριαστοί με παρακμιακή τέχνη και μουσική τζαζ». Οι γιατροί του Φίρερ και ο ίδιος ο Χίτλερ στιγμάτιζαν το κάπνισμα ως «δύναμη του κακού στην υπηρεσία της πολιτισμικής παρακμής και της ξηράς μέθης, ως αυνανισμό των πνευμόνων (sic), ως μαζικό φαρμακολογικό πείραμα με θανατηφόρες διαστάσεις». Ο Χίτλερ χάριζε ρολόγια σε όσους αξιωματικούς του έκοβαν το κάπνισμα. Η Εύα Μπράουν δεν έπρεπε απλώς να καπνίζει μπροστά του. Ο Μπιλ Κλίντον επισκίασε το πούρο του Κάστρο με το πούρο της Μόνικας Λεβίνσκι. Πάντως ο Τσόρτσιλ (πούρο), ο Στάλιν (πίπα), ο Ρούσβελτ (τσιγάρο) πρόβαλαν τη φωτό τους φουμάροντας ως αντίδοτο στην εικόνα του άκαπνου Χίτλερ. Αλήθεια, κάπνιζε ο πιλότος που έριξε τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι;
Πάντως με τη βοήθεια του πρώτου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου της Siemens, το Γ’ Ράιχ κατέληξε στο επιστημονικό συμπέρασμα ότι οι νέοι Γερμανοί στρατιώτες στο Ανατολικό Μέτωπο πέθαναν κυρίως από το πολύ κάπνισμα!... Όσο οι εκστρατείες κι η επιστήμη θα πλησιάζουν στον Μέγκελε, τόσο θα πνίγουμε στον καπνό των τσιγάρων την κούραση μιας μάχης που γίνεται σε λάθος κόσμο, με λάθος θύματα και κυρίως λάθος απόλαυση ελλείψει άλλων κινήτρων καλύτερης ζωής. Συμφωνώ. Το τσιγάρο είναι αργός θάνατος. Θα το κόψω όταν αφαιρέσω το δικαίωμα στην τάξη που κυβερνά να συντομεύει τη ζωή των πολλών».

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΝΑ»







Για θερινό σινεμά είχα αρθρογραφήσει και πριν από κάποια χρόνια.


Διαβάστε κάνοντας κλικ στην εικόνα


Παρατηρητής Νο 13, (1997)



Ήμουν έτοιμος λοιπόν, να ανεβάσω ένα κείμενο για την προ ημερών έναρξη λειτουργίας θερινού κινηματογράφου στο Μαρία Έλενα και με «πρόλαβε» ο blogger dimotis-agan.



Με μια χιουμοριστική ανάρτηση, όπως ευχάριστα μας συνηθίζει, αναφέρεται:

· Στην πολύχρονη καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του

«...Αφού έκανε τρία χρόνια να ανακατασκευαστεί το κτίριο, έκανε άλλα τρία χρόνια για να λειτουργήσει... η ταράτσα. Το υπόλοιπο πολιτιστικό παραμένει σε κώμα...».

· Την απόπειρα οικειοποίησης της δημιουργίας του

«...ο ένας Δήμαρχος (Σ.Σ. Ταμπακίδης) έτρεξε για την χρηματοδότηση της ανακατασκευής του ιστορικού "ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ". Ο άλλος Δήμαρχος (Σ.Σ. Τρίγκας) παρέδωσε προς χρήση το ανακατασκευασμένο πολιτιστικό. Ο σημερινός Δήμαρχος (Σ.Σ. Σαράντης) ...κατάφερε μετά από τρία χρόνια να "ανοίξει" για το κοινό την ταράτσα...».

· «καινοτόμα δράση» της μετονομασίας του Μαρία – Έλενα σε

Ρωτώντας τον δήμαρχο «...Πως σου φαίνεται ο απόηχος του μη σεβασμού, σε κάθε τι που έχει γράψει με την δική του γραφή, στις σελίδες της ιστορίας της πόλη μας, κατά το διάβα αυτής στους χρόνους;» και προτείνοντας ειρωνικά «...τα ιστορικά studios της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ να τα μετονομάσεις σε Studios... ΠΥΞ ΛΑΞ...».


Διαβάστε όλη την ανάρτηση εδώ http://dimotis-agan.blogspot.com/2009/06/blog-post_6010.html


H λειτουργία θερινού κινηματογράφου


Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι σημαντικό για μια περιοχή που δεν της απέμεινε κανένας κινηματογράφος από όσους είχαν λειτουργήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Την λειτουργία αυτή ανέλαβε η νεοσύστατη ΔΗΚΕΑΑ που τα αρχικά της σημαίνουν ΔΗμοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και στην οποία παραχωρήθηκε ο χώρος του κινηματογράφου Μαρία – Έλενα, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση, η επιλογή των ταινιών, του προγράμματος, των κειμένων, της έκδοσης κλπ έχει αναλάβει η εταιρεία των κ.κ. Ανδρέα Κουταλά και Σπύρου Ζαβιτσάνου, όπως διαβάσαμε στο σχετικό φυλλάδιο και οι οποίοι ανάλογη δουλειά είχαν αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Στο προαναφερόμενο φυλλάδιο, συναντήσαμε τους χαιρετισμούς και τις φωτογραφίες των κ.κ. Σαράντη (Δήμαρχο) και Προβατόπουλου (Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑΑ).

(Σ.Σ. Για να δούμε ποιοι είναι οι ευεργέτες μας μην τυχόν τους ξεχάσουμε την περίοδο των εκλογών. Γιατί θεωρείται – από λίγους είναι αλήθεια - δεδομένο ότι ο σε κάθε χαρτί που κυκλοφορά ο Δήμος πρέπει να μας υπενθυμίζεται ποιος είναι ο δήμαρχος, ποιος είναι ο σύμβουλος και πάει λέγοντας;)

Στο ίδιο φυλλάδιο συναντάμε επίσης αρκετές διαφημίσεις, το πρόγραμμα, τις ταινίες, την υπόθεσή τους και τους συντελεστές τους κλπ

Η τιμή εισιτηρίου είναι 6 ευρώ για όλους και 3 ευρώ για υπερήλικες, παιδιά, μαθητές, φοιτητές και πολύτεκνους.

Με αρκετή καθυστέρηση ενημερωθήκαμε και από το site του Δήμου.

Προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων

Η πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής ωχριά μπροστά σε αυτή των γραφείων εμπορίας, διαφήμισης και προώθησης προϊόντων (Marketing).

Ακολουθώντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους από τη μια χαρατσώνουν του πολίτες και από την άλλη προωθούν τα λογής – λογής ιδιωτικα συμφέροντα με την ψευδεπίγραφη επίκληση των χορηγιών. Χαρακτηριστικότερο όλων το πανό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, που αυτό που χτυπάει στο μάτι του κάθε περαστικού είναι του ιδιώτη – «χορηγού» και που αν έμπαινε σε άλλες εποχές θα ξεσήκωνε και τον θυμό της Ένωσης Κρητών.






Άντε και του άλλαξαν το όνομα. Μα που το βρήκαν αυτό το ερμαφρόδιτο «ΣΙΝΕ ΟΝΑΡ»; Ένα όνομα που προέρχεται από το cine της αλλοδαπής και το αρχαίο ελληνικό όναρ που σημαίνει όνειρο. Και ποια, μα την αλήθεια, η σκοπιμότητα αυτής της αλλαγής ονόματος; Τι και ποιον ενοχλούσε το ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΝΑ που καλώς ή κακώς έχει συνδεθεί με τις παιδικές και εφηβικές μνήμες των περισσοτέρων μας;

Κι όπως διαβάζουμε στο φυλλάδιο και στο εισαγωγικό του κ. Προβατόπουλου: «...να διδάξουμε στα παιδιά μας, ότι το δικαίωμα στο όνειρο ξεκινά από πολύ νωρίς, με τις παιδικές μνήμες που δημιουργούν την ισχυρότερη παρακαταθήκη στη μετέπειτα ζωή τους» τι εννοεί; Να σβήσουμε από τη μνήμη μας τη Μαρία – Έλενα και να αντικαταστήσουμε με το ΟΝΑΡ, που για πολλούς νεότερους συγχέεται με τους Όναρ (Λευτέρης Πλιάτσικας – Πένυ Ραμαντάνη);

Ο δε Δήμαρχος, στην ίδια σελίδα και λίγο παραπάνω, μας μιλά για τον θερινό κινηματογράφο Μαρία Έλενα (πρώην και νυν) και δεν κάνει λόγο για Όναρ. Δεν ήξερε, δεν ρώτησε, τι τέλος πάντων τους συμβαίνει;


Οι ταινίες που θα προβληθούν στο ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΝΑ


Οι ταινίες που επιλέχθηκαν να προβληθούν στον κινηματογράφο είναι Α’ προβολής, και φυσικά κατανοούμε ότι δεν ήταν δικής τους επιλογής. Οι άνθρωποι εργολαβία δώσανε! Και φτιάξανε και επιχείρηση, στήσανε και Δ.Σ., έβαλαν και πρόεδρο για να την αναθέσει!

Τώρα για το τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ του γνωστού μας Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου» και αυτού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (εμείς θα λέγαμε και marketing) μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πρόεδρο και στα λοιπά μέλη της εν λόγω επιχείρησης, που έχουν αναλάβει την υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων στον πολιτισμό και γενικότερα στην αυτοδιοίκηση.




Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Ο πίνακας με τα οικονομικά στοιχεία των Σχολικών Επιτροπών
(από τις σχετικές εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο)


Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Δημοτικό Αναψυκτήριο (3)

Μάθαμε ότι::

Η πρώτη δημοπρασία για το Δημοτικό Αναψυκτήριο δεν τελεσφόρισε.

Την διακήρυξη την πήραν πάνω από 20 άτομα.

Στην δημοπρασία προσήλθαν τρία άτομα.

Τα δύο δεν είχαν τα δικαιολογητικά.

Ο τρίτος τα είχε όλα στην εντέλεια, με πλήρη τακτοποίηση.

Η δημοπρασία θα επαναληφθεί ξανά την 23η Ιουνίου.

Μας ενημέρωσαν επίσης, ότι δεν προσήλθαν άτομα που σχετίζονται με την Crash, όπως είχαμε γράψει.

Φυσικά δεν μάθαμε το όνομα του ενός που προσήλθε στην δημοπρασία και που τα είχε όλα στην εντέλεια.

Σημειώστε ότι η περισσότερη μουρμούρα ακούγεται από κύκλους φιλικούς της παράταξης του σημερινού δημάρχου.

Ας περιμένουμε την κατάληξη...

Υ.Γ. Έψαξα στο internet να ξαναβρώ την επαναληπτική διακήρυξη κι ...έχασα και την παλιά.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ...


Αφιερωμένο σε "κρίνοντες", "κρινόμενους" και σε κάθε ενδιαφερόμενο....

Περί ανακοινώσεων στήριξης ο λόγος και ας θυμηθούμε μια παλαιότερη:

Διακήρυξη Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης εν έτει 1986 για κάλεσμα υπερψήφισης του Σπύρου Αποστόλου και συνδυασμού της Δημοτικής Ανανέωσης στις δημοτικές εκλογές της 12ης Οκτώβρη.






Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Τα επίσημα αποτελέσματα βρίσκονται στη διεύθυνση: http://ekloges-prev.singularlogic.eu/e2009/pages/index.html

Για να τα δούμε με μια πρώτη ματιά και να τα συγκρίνουμε με προηγούμενες αναμετρήσεις...

ΑΠΟΧΗ

Η αποχή έφτασε στο πρωτόγνωρο για το δήμο μας ποσοστό του 47,03 %, δηλαδή, 12.269 συνδημότες μας δεν προσήλθαν, ακολουθώντας το γενικό ποσοστό αποχής από τις κάλπες. Αναλυτικότερα:

Εθνικές 2004

Ευρωεκλογές 2004

Εθνικές 2007

Ευρωεκλογές 2009

4.785

9.089

5.696

12.269

19,24%

35,05%

22,95%

47,03%

ΛΕΥΚΑ – ΑΚΥΡΑ

Αξιοπρόσεκτα είναι τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία όμως έχουν μια διαχρονική σταθερότητα:

Εθνικές 2004

Ευρωεκλογές 2004

Εθνικές 2007

Ευρωεκλογές 2009

523

465

591

364

2,64%

3,09%

2,76%

2,60%

Τα ποσοστά και οι ψήφοι των κομμάτων στο δήμο μας.

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)

Εθνικές 2004

Ευρωεκλογές 2004

Εθνικές 2007

Ευρωεκλογές 2009

7963

5554

6992

4944

40,70%

33,91%

37,73%

36,74%

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σαφώς λιγότεροι και από τις τρεις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Οι διαφορές είναι 3.019 ψήφοι λιγότερες από τις εθνικές εκλογές του 2004, 610 λιγότερες από τις Ευρωεκλογές του 2004 και 2.048 λιγότερες από τις Εθνικές εκλογές του 2007. Ανάλογα είναι και τα ποσοστά του με εξαίρεση τις ευρωεκλογές του 2004.

Νέα Δημοκρατία (ΝΔ)

Εθνικές 2004

Ευρωεκλογές 2004

Εθνικές 2007

Ευρωεκλογές 2009

7.417

5.748

5.968

3,127

37,91%

35,09%

32,20%

23,24%

Η ΝΔ, η μεγάλη χαμένη των ευρωεκλογών, έχει μια σταθερή καθοδική πορεία από το 2004 που έγινε κυβέρνηση, με τη διαφορά να εκτοξεύεται σε 4.920 ψήφους λιγότερους και το ποσοστό της να υπολείπεται κατά 14,67 μονάδες.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)

Εθνικές 2004

Ευρωεκλογές 2004

Εθνικές 2007

Ευρωεκλογές 2009

1.858

2.396

2.472

1.717

9,50%

14,63%

13,34%

12,76%

Το ΚΚΕ ενώ παρουσίαζε μια αυξητική τάση σε ψήφους, στην φετινή αναμέτρηση διεκόπη αυτή η πορεία και υπολείπεται κατά 755 ψηφοφόρων από τις εθνικές εκλογές του 2007, 679 από τις ευρωεκλογές του 2004 και 141 από τις εθνικές εκλογές του 2004. Το ποσοστό δε είναι μειωμένο με εξαίρεση τις εθνικές εκλογές του 2004, όπου έχει μια διαφορά των +3,26 μονάδων.

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)

Εθνικές 2004

Ευρωεκλογές 2004

Εθνικές 2007

Ευρωεκλογές 2009

949

966

1.342

827

4,85%

5,90%

7,24%

6,15

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός παρουσίαζε μια αυξητική τάση σε ψήφους και ποσοστά αλλά και γι’ αυτόν (όπως του ΚΚΕ) διεκόπη αυτή η πορεία κατά την φετινή αναμέτρηση. Οι ψήφοι του υπολείπονται κατά 515 ψηφοφόρων από τις εθνικές εκλογές του 2007, 139 από τις ευρωεκλογές του 2004 και 122 από τις εθνικές εκλογές του 2004. Κατορθώνει όμως να κρατά ψηλότερα το ποσοστό του με εξαίρεση τις εθνικές εκλογές του 2007, όπου υπολείπεται κατά 1,09 μονάδες.

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ)

Εθνικές 2004

Ευρωεκλογές 2004

Εθνικές 2007

Ευρωεκλογές 2009

588

838

1.015

1.192

3,01%

5,12%

5,48%

8,86%

Το ΛΑΟΣ είναι το μοναδικό κόμμα που όχι μόνον αυξάνει το ποσοστό του αλλά και τον απόλυτο αριθμό των ψηφοφόρων του, όπως φαίνεται καθαρά στον πίνακα.

Οικολόγοι Πράσινοι

Εθνικές 2004

Ευρωεκλογές 2004

Εθνικές 2007

Ευρωεκλογές 2009


112

273

559


0,68%

1,47%

4,15%

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρωτοεμφανίζονται στις Ευρωεκλογές του 2004 και μέσα σε πέντε χρόνια κατορθώνουν πενταπλασιάσουν τους συνδημότες μας που τους προτίμησαν και να συμβάλουν ώστε να εκλέξουν εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το πανελλαδικό ποσοστό του 3,19% που συγκέντρωσαν.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Διακήρυξη για το δημοτικό αναψυκτήριο (2)

Περίληψη της διακήρυξης δημοσιεύτηκε ακόμα, όπως λένε οι πληροφορίες μας,
στην εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ"




Αντιγράφουμε από http://www.dimoprasion.gr/


ΓΑΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε. ΛΕΩΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 208 135 62 - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ Τηλ: 210 2618905 Fax: 210 2633379 Αγιοι Ανάργυροι 20.5.2009

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ- ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΑΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.

1. Προκηρύσσει πλειοδοτική δημοπρασία α) στη πρώτη φάση, με έγγραφες σφραγισμένες προσφορές, για το είδος, τον τρόπο αξιοποίησης, την ανακαίνιση, ανακατασκευή, λειτουργία, το χαρακτήρα της επιχείρησης, το προϋπολογιζόμενο ποσό της επένδυσης και β) στη δεύτερη φάση με προφορικές προσφορές για το ποσό του προσφερόμενου μηνιαίου μισθώματος, για την εκμίσθωση, ανακαίνιση-ανακατασκευή του Αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων.
2. Ο προς εκμίσθωση χώρος του αναψυκτηρίου, βρίσκεται εντός της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων, στο Ο.Τ. 38. Το Αναψυκτήριο αποτελείται από το κυρίως κτίριο του Αναψυκτηρίου εμβαδού 79,55 m2 και από δύο υπόστεγα (I και II) με συνολικό εμβαδόν 183,36 m2 όπως αυτά εμφαίνονται στο από Ιουλίου 1998 Διάγραμμα Κάλυψης σε κλίμακα 1:200 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας. Η ανακαίνιση - ανακατασκευή και διαμόρφωση και γενικά οι κάθε φύσεως κατασκευές θα γίνουν από τον μισθωτή, αφού προηγουμένως λάβει τις απαραίτητες άδειες με μέριμνα, ευθύνη και δαπάνες του, μέσα στον καθορισμένο ως "χώρο κτιρίου αναψυκτηρίου", στο Ο.Τ. 38, σύμφωνα με το κόκκινο περίγραμμα το οποίο καθορίζει το ποσοστό κάλυψης του, όπως φαίνεται στο σχετικό πρωτότυπο σχεδιάγραμμα σε κλίμακα 1:500, το οποίο συνοδεύει την με αριθ. Οικ. 23572/0156/848/8.7.1998 του Νομάρχη Αθηνών (ΦΕΚ 520Δ/24.7.1998).
3. Η διάρκεια της μίσθωσης, είναι εννεαετής (9ετής) και ως ελάχιστη τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται το ποσό των 4.000 Ευρώ.
4. Πλειοδότης θα ανακηρυχθεί, όποιος προσφέρει το μεγαλύτερο μηνιαίο μίσθωμα.
5. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να προσέλθουν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 π.μ. έως 18:00, στα γραφεία της ΓΑΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε. που βρίσκονται στους Αγίους Αναργύρους, Λεωφ Δημοκρατίας αρ. 208, (α όροφος), να λάβουν γνώση των όρων της Διακήρυξης με βάση τους οποίους θα διεξαχθεί η δημοπρασία και έως τις 3 Ιουνίου 2009 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 μεσημβρινή, να καταθέσουν τις προσφορές τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ - ΠΑΠΠΑΣ

Ανησυχίες






Με ρώτησαν:
Γιατί «ξαναβγήκε» ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ;
Μα για να γράφω...

Μα δεν έγραφες;
Κι απάντησα δεν είμαι ικανοποιημένος...

Και τώρα είσαι;
Πάλι δεν είμαι...

Αλλά...


Στο μυαλό μου στριφογυρνούν τα λόγια της Ρόζας Λούξεμπουργκ:

«Ξέρετε τι είναι αυτό που αυτή τη στιγμή δε μ’ αφήνει να ησυχάσω;

Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον τρόπο που γράφονται τα περισσότερα άρθρα στον κομματικό Τύπο. Όλα είναι τόσο συμβατικά, τόσο στερεότυπα.

Οι καινούργιοι καιροί όμως θέλουν και καινούργια τραγούδια. Ε, λοιπόν, αντί γι’ αυτό φαίνεται ότι τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι γράφοντας ξεχνούν να σκεφτούν βαθύτερα και να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα και την αλήθεια αυτών που γράφουν. Πιστεύω ότι κάθε φορά, κάθε μέρα, για κάθε άρθρο, πρέπει να ζούμε και να αισθανόμαστε σε βάθος τα πράγματα. Τότε θα βρούμε και τις ζωντανές λέξεις, αυτές που βγαίνουν από το μυαλό και την καρδιά και πηγαίνουν στο μυαλό και στην καρδιά, αυτές που δίνουν ζωή σε πράγματα παλιά και γνωστά.

Έχω αποφασίσει να εξετάζω σε βάθος καθετί που γράφω και να το δημοσιεύω μόνο αν μένω η ίδια ενθουσιασμένη απ’ αυτό».



Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

www.agan.gov.g

  • Αναζητώντας στην ηλεκτρονική πύλη της δημοτικής αρχής το Δ.Σ. της "ΓΑΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε¨." το βρήκα στο χάος των δελτίων τύπου με ημερομηνία 5/12/2008.
  • Για την Δημοτική Αρχή και την ηλεκτρονική πύλη της, στο Δήμο μας κυκλοφορούν μόνο τρεις εφημερίδες: Ο Ανενταχτος Δημότης του κ. Γκαβούνα, ο Αντίλογος του κ. Πούλιου και ο Ενεργός Πολίτης του κ. Μπολώτα. Η Απόδραση, περιοδικό της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτή Πορείας Δράσης", η Ασυμβίβαστη Πορεία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νταηλάκη, η Δημοτική Αναγέννηση και η Νέα Εποχή, εφημερίδες των ομώνυμων παρατάξεων (Ραυτόπουλου και Νικητόπουλου αντιστοίχως) δεν υπάρχουν.
  • Ούτε και οι ηλεκτρονικές σελίδες των παραπάνω παρατάξεων: Ανοιχτή Πορείας Δράσης (http://www.a-po-drasi.gr/) Δημοτική Αναγέννηση (http://dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/) και Νέα Εποχή (http://agioianargyroi-neaepoxh.blogspot.com/)
  • Προσπαθούμε μάταια να ενημερωθούμε για την ημερήσια διάταξη της Δημαρχιακής Επιτροπής. Γι' αυτό το όργανο του Δήμου, που σημειωτέον οι συνεδριάσεις του είναι ανοιχτές, η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου δεν θα ενδιαφερθεί;

Κατά τα άλλα διαβάζοντας τον τοπικό τύπο, ζούμε στην εποχή της "Κοινωνίας της πληροφορίας".

Διακήρυξη για Δημοτικό Αναψυκτήριο

Ενδιαφέρουσα κριτική από το blog dimotis-agan σχετικά με τη Πλειοδοτική Δημοπρασία της ΓΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε. για το δημοτικό αναψυκτήριο της κεντρικής πλατείας.
Συζητώντας με μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης για το θέμα, εξέφρασε κι αυτός τις επιφυλάξεις του για τους όρους της διακήρυξης και με ενημέρωσε ότι ζήτησε να αλλαχθούν.
Ίδωμεν.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

301 ...25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Ας θυμηθούμε την εφημερίδα που εξέδιδε ο Σπύρος Αποστόλου, επικεφαλής της Δημοτικής Ανανέωσης και Δημοτικός Σύμβουλος της μείζωνος αντιπολίτευσης τότε, αφιερωμένη στην περικύκλωση του 301. Φύλλο 58, Οκτώβρης - Νοέμβρης 1984.



Κάντε κλικ στις εικόνες για να διαβάσετε τη σελίδα....