Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προς χάριν της έγκαιρης ενημέρωσης,
το παρακάτω μήνυμα παρελήφθη επτά ώρες πριν από την - από καιρό - προγραμματισμένη εκδήλωση, για την παρουσίαση του λευκώματος "Η Πόλη των Αγίων".

Ημερομηνία & ώρα παραλαβής μηνύματος 25/1/2010, 12:25
Ημερομηνία εκδήλωσης 25/1/2010, 19:00
Ας θυμηθούμε και κάποιες σκέψεις που είχαν γίνει για αυτό το λεύκωμα:

ΟΙΚOΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

  Έκκληση για την Αγροτέρα Αρτέμιδα  
Από http://www.artemisagrotera.org/
 
Ο αρχαιολογικός χώρος όπου βρίσκονται τα θεμέλια του παριλίσσιου ιωνικού ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, από τις σημαντικότερες ιστορικά αρχαιολογικές τοποθεσίες στο κέντρο των Αθηνών κινδυνεύει. O λόγος είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης από τους εκάστοτε Υπουργούς πολιτισμού, να προσκομίσουν το τίμημα για την απαλλοτρίωση του χώρου, την περαιτέρω ανασκαφή, ανάδειξη και απόδοση του στους πολίτες των Αθηνών.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Αύριο, Δευτέρα 25-1-2010 και ώρα 7 μ.μ., παρουσιάζεται στη ΜΑΡΙΑ –ΕΛΕΝΑ το λεύκωμα για την πόλη μας, που συνέγραψε ο Ανδρέας Μηλιώνης.


Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Φύλλο 9


Νο 9 – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 1996
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Περιεχόμενα:

  • Αφιέρωμα στην τσιμεντοποίηση τμήματος του Πργου Βασιλίσσης και την κατασκευή του πολυκαταστήματος Continent (σήμερα Carrefour)
  • Τις νέες αυξήσεις στα δημοτικά Τέλη
  • Στην Ελεγχόμενη στάθμευση – παρκόμετρα με σχολιασμό του Γεράσιμου Θεοδωράτου
  • Την παράνομη λειτουργία της σχολής χορού της κας Κατσανέβα
  • Για τα ναρκωτικά
  • Για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις γυναίκες, από τη Σωσώ Αγαλιανού
  • Την αντίδραση των κατοίκων στην επέκταση του νεκροταφείου
  • Τα σχόλια του κίτρινου παρατηρητή

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Το αστικό κράτος ανασυγκροτείται και οργανώνεται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Η προσαρμογή της αυτοδιοίκησης στα συμφέροντα του κεφαλαίου, ως κρατική υπηρεσία πλέον, απαλλαγμένη από τα όποια ελάχιστα λαϊκά χαρακτηριστικά της είχαν απομείνει, με το σχέδιο Καλλικράτης ολοκληρώνεται.
Όπως ο αρχαίος αρχιτέκτονας Καλλικράτης φρόντισε για τη θωράκιση του κράτους των Αθηνών, με τη δημιουργία των τειχών της Ακρόπολης, των περιφερειακών τειχών της Αθήνας και των Μακρών Τειχών Αθήνα – Πειραιά, έτσι και το πρόγραμμα που φέρει το όνομά του και το παρουσίασε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης ορθώνει τα δικά του τείχη απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα, αποσκοπώντας στην οργανωτική οχύρωση του κράτους σε ακόμα μεγαλύτερη συγκεντρωτική και αντιδραστική βάση για την αποδοτικότερη προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Να μην διαφύγει της προσοχής μας ότι αυτές οι ρυθμίσεις, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πέρα από επί μέρους διαφοροποιήσεις και παζάρια, βρίσκουν σύμφωνους τόσο τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ όσο και το σύνολο των στελεχών της αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, νομάρχες και δήμαρχους). Οι όποιες αντιδράσεις περιορίζονται στο ποιος θα αναλάβει τα οφίτσια.
Το τι περιλαμβάνει η «νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης» έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και μαζί με άλλα σχετικά αρχεία βρίσκεται για «διαβούλευση» στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypes/

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΑ «ΖΙΖΑΝΙΟ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Αγρός, ένα συτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο Πάρκο Τρίτση

Εκεί στο πάρκο μια ομάδα νέων ανθρώπων έχει δημιουργήσει «μια εστία αντίστασης στα σχέδια της «ανάπτυξης», ιδιωτικοποίησης και εξαφάνισης του πάρκου, αλλά και κάθε δημόσιου χώρου», 
τον Αγρό.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ

Διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει απόδραση από το κοτέτσι.
Ο κόκορας καλά κρατεί και τα 'χει μοιρασμένα!



Τα πάρτι των στελεχών της δημοτικής αρχής πάνε κι έρχονται
Πάντως, διαψεύδονται ως ανακριβείς οι φήμες που φέρουν στελέχη δημοτικής αρχής να διοργανώνουν πάρτι λόγω ονομαστικής εορτής στο προσφάτως παραχωρηθέν αναψυκτήριο της κεντρικής πλατείας. Προσωρινά απολαμβάνουν το καφεδάκι τους στον κυρίως χώρο (ΧΩ10), όπου ο ελληνικός καφές σερβίρεται με 2,40€, χωρίς την ενοχλητική παρουσία των συνταξιούχων ή άλλων πληβείων οι οποίο μπορούν να τον πιουν πληρώνοντας 1€ στο δευτερεύοντα χώρο (ΧΩ11) τον επονομαζόμενο ως «παραδοσιακό καφενείο».
Έως ότου κοπάσει ο αχός από τις αντιδράσεις τρατάρουν τους «φίλους» τους σε άλλες καφετέριες της περιοχής, φοβούνται βλέπεις μήπως τους ξεφωνίσουν.

Χαιρετούρες
Όσοι ισχυρίζονται ότι ο εύθικτος δήμαρχος κ. Σαράντης θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα μας ελπίζουμε να διαψευσθούν. Εμείς πιστεύουμε ότι θα απαντήσει σίγουρα, αλλά θέλει λίγη πίστωση χρόνου. Τώρα στις γιορτές είχε να σχοληθεί με το παραγωγικότατο έργο του: «τις χαιρετούρες». Πρωτοχρονιάτικα με μας θα ασχοληθεί, λίγη κατανόηση;
Ας του θυμίσουμε πάλι τις ερωτήσεις μας:
Που χρεώνονται τα μηνύματα με την υπογραφή SARANTIS, με τα οποία μας καλούσε στα εγκαίνια του ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΝΑ;
Ποια είναι τα αναλυτικά έξοδα για την παραπάνω φιέστα; (κύριε πρόεδρε)
Σε τι προσφέρουν στο ανέβασμα του πολιτιστικού μας επιπέδου «τα καναπεδάκια»;
Πόσο κόστισε ο κύριος Μαχαιρίτσας;
Ποιος πλήρωσε και που τα διαφημιστικά φυλλάδια;
Κι αν δεν βρίσκετε το mail μας ευχαρίστως να σας το υπενθυμίσουμε: paratiritis.agion.anargyron@gmail.com

Άλλοι δίνουν κι άλλοι παίρνουν
Όσοι νομίζουν ότι τα δημοτικά παρατράγουδα του ανένταχτου δημότη τα γράφει το ενδεές διαπλεκόμενο γαλαζοπράσινο παπαγαλάκι.που υπογράφει «πλανώνται πλάνην οικτρά». Όπως και την υπόλοιπη εφημερίδα, την γράφει και την επιμελείται το χαλκείο Nikos &  Takis. Τα παπαγαλάκια της ράτσας gavinious, μόνο για να παίρνουν γραμμή είναι και να χρησιμοποιούνται ως αχυράνθρωποι.
Τιμή μου και καμάρι μου να δίνω (αν δίνω) γραμμή απ’ το καφενείο, εσύ τι θα μπορούσες να κάνεις χωρίς τον πάτρωνα σου, που σου κουβαλά έως και τις εφημερίδες ενίοτε;

Αυτό δεν σηκώνει διάψευση
Όταν έβλεπα τα καλικατζαράκια στην Αγίων Αναργύρων να χορεύουν μες στην καλή χαρά, όταν έβλεπα τους εμπόρους να στέκονται αμήχανα στην πόρτα τους από την αναδουλειά, μου ήρθαν στο νου τα λόγια του Αισώπου:
«Ω! κάκιστα ζώα, των οικιών υμών εμπιπραμένων αυτοί άδετε»

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ»

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

Οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παραμένουν ίδια, αν δεν χειροτερεύουν.
Τι κι αν οι δήμαρχοι πανηγύρισαν την αλλαγή διοίκησης στον φορέα διαχείρισης του πάρκου και για την «χορηγία» Λάτση, οι εργαζόμενοι του πάρκου έκαναν γιορτές απλήρωτοι.
Αντιγράφουμε από τα blogs της Απόδρασης και της Δημοτικής Αναγέννησης, την ανακοίνωση των εργαζομένων του πάρκου που απευθύνεται στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ. Μπιρμπίλη, στον ΑΣΔΑ, στους Δημάρχους και στα σωματεία εργαζομένων των δήμων Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού.

Για μια ακόμη φορά εμείς οι εργαζόμενοι στο πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» μείναμε απλήρωτοι μέσα στις γιορτές.
Η Νέα Διοίκηση του πάρκου και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής μας αγνόησαν εντελώς. Δεν υπάρχει καμία καλυτέρευση της κατάστασης αλλά ούτε υπάρχει και ελπίδα βελτίωσης.
Όπως και στο προηγούμενο διάστημα που μείναμε για αρκετούς μήνες απλήρωτοι, το ίδιο συμβαίνει και τώρα.
ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι στο πάρκο δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο τον εμπαιγμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου.
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα τώρα.
Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε την συμπαράσταση κυρίως των εργαζομένων στους Δήμους Αγ. Αναργύρων- Ιλίου & Καματερού καθώς και των Δημοτικών Συμβουλίων.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ
ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΡΑ

 
Νοεμβριος 2007: Από την επίσκεψη της Κανέλλη στο πάρκο όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματά τους.

 

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Το βιβλίο - λέυκωμα, του Αντρέα Μηλιώνη για την πόλη των Αγίων Αναργύρων είναι ήδη έτοιμο και η δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει εκδήλωση για να το παρουσιάσει στις 25/1/2009 στον κινηματογράφο ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ. Γι' αυτό το λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Δεκεμβρίου 2009, ψήφισε τη σχετική πίστωση, την οποία εισηγήθηκε ο Δήμαρχος κ. Σαράντης.

Κάποιες σκέψεις μου γι' αυτό το λεύκωμα είχαν δημοσιευθεί στο blog της Δημοτικής Αναγέννησης. Δείτε εδώ: (Δείτε την ανάρτηση στο τέλος της σελίδας, διότι το blog έχει κλείσει πλέον)

Δείτε επίσης την εισήγηση για την εκδήλωση:
Pages from DS_29-12-2009_13 Παρουσίαση Βιβλίου η Πόλη των Αγίων


Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μας «αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία»* η έκδοση λευκώματος για την πόλη των Αγίων Αναργύρων με τη φροντίδα του συμπολίτη μας Ανδρέα Μηλιώνη.
Το λεύκωμα είναι μια δουλειά αρκετών χρόνων που δείγματα της έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς όπως το 1987, επί δημαρχίας Σπύρου Αποστόλου και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων ζωής της πόλης μας και 10 χρόνια μετά επί δημαρχίας Νίκου Ταμπακίδη για τα 70χρονα. Τώρα στα 80χρονα επιχειρείται άλλη μια παρουσίαση με ένα λεύκωμα, το οποίο θα είναι «μια πολυτελής έκδοση διαστάσεων 31,5Χ23cm, 368 σελίδων, 165.000 λέξεων περίπου και 630 φωτογραφιών», όπως ανέφερε ο Α. Μηλιώνης στην παρουσίαση του.
Σίγουρα, το λεύκωμα αυτό είναι μια σημαντική συμβολή στην καταγραφή της μικρής ή μεγάλης ιστορίας της πόλης μας και των κατοίκων της.
Με καλοπροαίρετη πάντα ματιά θα εκφράσω κάποιες σκέψεις, γιατί όπως είπε και ο συγγραφέας τέτοιες εκδόσεις δεν γίνονται κάθε μέρα. Ένα τέτοιο λεύκωμα οφείλει να είναι διαχρονικής αξίας και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι έχοντες την ευθύνη έκδοσής του. Και αν χρειαστεί στο μέλλον, να γίνει επανέκδοση μόνο για προσθήκη νέων στοιχείων και όχι διορθώσεων.
Σημεία που πρέπει ιδιαίτερα να προσεχτούν είναι αυτά τα οποία σχετίζονται με την πολιτική ιστορία του τόπου και των ανθρώπων της. Η διαφύλαξη της όποιας «κοινωνικής συνοχής» δεν μπορεί να γίνεται βασιζόμενη στην μονομερή αφήγηση κάποιων συμπολιτών μας και ούτε μπορούμε να στηριχτούμε στις προσωπικές τους μαρτυρίες με τον όποιο υποκειμενισμό τους. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να αναμοχλεύονται «πάθη και μίση» του παρελθόντος, δεν μπορούμε όμως να μην λαμβάνουμε υπόψη μας τη κατάσταση που επικράτησε μετά τη λήξη του εμφυλίου στη χώρα και που δεν άφησε ανεπηρέαστο και το μικρό μας δήμο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο νομίζω ότι ο συγγραφέας με κατανοεί πλήρως, αλλά και οι αναγνώστες που έχουν διαβάσει το άρθρο μου για τον Ι. Μέρλα.
Ένας άλλος προβληματισμός που αναπτύχθηκε από τον συγγραφέα ήταν κι αυτό της χορηγίας του λευκώματος, προφανώς για να γίνει κτήμα κάθε δημότη χωρίς αντίτιμο. Ευθαρσώς λέω ότι ένα τέτοιο λεύκωμα δεν μπορεί και ούτε πρέπει να έχει διαφημίσεις. Είναι άλλο πράγμα να θέλουν ενισχύσουν με σεμνότητα την έκδοσή του λευκώματος, τυχόν οικονομικοί παράγοντες της πόλης μας κι άλλο πράγμα είναι η διαφημιστική προβολή των ιδίων ή των επιχειρήσεων τους. Κι αυτή η διαφορά είναι κατανοητή τόσο στον συγγραφέα όσο και στην δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη της έκδοσης.
Ελπίζω ότι το λεύκωμα δεν εκδίδεται για να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής του σημερινού δημάρχου, όπως έγινε με την ταινία «Η πόλη των Αγίων» επί δημαρχίας Ταμπακίδη. Το λεύκωμα αυτό μπορεί να γίνει για κάθε κάτοικο αυτής της πόλης ένα σημαντικό ντοκουμέντο. Ένα «στολίδι» θα έλεγα και που θα το θεωρούμε όλοι κάτι δικό μας. Που δεν θα ενοχλεί με την ταύτισή του με συγκεκριμένες πολιτικές της σημερινής (ή της όποιας) δημοτικής αρχής. Για τις τοποθετήσεις του πάνω σε ζητήματα που καλώς ή κακώς υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, π.χ. προαστιακός.
Ελπίζω δε, ότι θα λείψουν και υποκειμενικές προσεγγίσεις για το πολιτιστικό μας μέλλον ή προτροπές, όπως αυτές, που παρουσιάζονται στην τελευταία ενότητα σχετικού σημειώματος στις ιστοσελίδες του Δήμου μας.
Κλείνοντας το σημείωμα μου αυτό, νομίζω ότι αυτά τα θέματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με προχειρότητα. Απαιτούν σεβασμό και σοβαρότητα. Είναι θέματα που αναδεικνύουν το επίπεδο και την ποιότητα της αντίληψης μας, για τον πολιτισμό, την πολυφωνία, το σεβασμό στην άποψη των άλλων, στην άλλη αντίληψη της πολιτικής.


Κώστας Δ. Σολωμός

*Υ.Γ. Η παράταξη μας στο δημοτικό συμβούλιο δια του εκπροσώπου μας Σωτήρη Ραυτόπουλου ψήφισε λευκό στην απόφαση για το υπό έκδοση βιβλίο. Κι αυτό όπως ο κάθε ένας καλοπροαίρετος καταλαβαίνει, δεν έχει να κάνει με αρνητική στάση στην αναγκαιότητα έκδοσης ενός τέτοιου λευκώματος. Πολύ δε περισσότερο με την ελευθερία έκφρασης του συγγραφέα, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του και το οποίο υποστηρίζουμε αναφανδόν. Υποθετικά και μόνο, αν ο Α.Μ. ζητούσε την οικονομική συνδρομή του Δήμου μας για να εκδώσει ένα τέτοιο λεύκωμα ως ένα δικό του έργο και δικής του ευθύνης, το αίτημα του αυτό θα έπρεπε να ικανοποιηθεί χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Τέτοιες εργασίες πρέπει να επιβραβεύονται.
Είναι άλλο πράγμα όμως η έκδοσή του και «επισημοποίηση» του από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων. Εκεί θα πρέπει να ‘μαστε αρκετά προσεκτικοί.
Ξέρετε, όχι για μας, αλλά για κείνη τη φουκαριάρα τη μάνα μας που τα ‘ζησε και κυρίως για τα ανυποψίαστα παιδιά μας που πρέπει να τα μάθουν.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2010




Κάντε "κλικ" στις φωτογραφίες για ανάγνωση ή ΕΔΩ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΣΠΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


Κάποιες από τις τελευταίες αναρτήσεις της Δημοτικής Αναγέννησης αναφέρθηκαν στον Σπύρο Αποστόλου με αφορμή την επιχειρούμενη προσπάθεια του σημερινού δημάρχου Νίκου Σαράντη, να παρουσιαστεί ως ο διάδοχος του. Τα αναδημοσιεύουμε μαζί με την αναφερόμενη διακήρυξη του Ιουλίου του 1982, η οποία ήταν η απαρχή της υποψηφιότητάς του Σπύρου Αποστόλου και της μετέπειτα εκλογής του ως δημάρχου Αγίων Αναργύρων.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΔΟΧΩΝ Ι
Ο Σπύρος Αποστόλου έχει διαδόχους. Φυσικούς. Kαι καλούς. Και πάνω από όλα αυθεντικούς.
Άλλοι δε χρειάζονται. Και η ψιμυθίαση δε βοήθησε ποτέ κανένα.
Τώρα το μόνο που μας μένει είναι να αναρωτηθούμε για ποιους έγραψε ο ποιητής τους παρακάτω προφητικούς στίχους:
Πήρες να γράψεις ιστορία
με ξενικά μολυβδοκόντυλα
(Ο ανορθόγραφος επιγραφοποιός σελ 92, Σπύρος Αποστόλου,Παρατηρητής 1995).
Εις εκ των έσω

ΠΕΡΙ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΙΙ

Όσον αφορά δε τη Δημοτική Ανανέωση, και αυτήν αφήστε την στις αξίες της. Γιατί και εδώ υπάρχουν κοντινοί συγγενείς και διάδοχοι.
Σεμνοί και με μνήμη. Με συνέπεια και με σεβασμό στις αρχές και τις διαχρονικές αξίες της ιστορικής διακήρυξης του Ιουλίου του 1982.
Είναι αυτοί που όπως λέει ο ποιητής:
στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες,
ποτέ από το χρέος μη κινούντες.
(Θερμοπύλες, Κωνσταντίνος Καβάφης)


Εις εκ των έσω



Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1982

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ



Εμείς οι παρακάτω κάτοικοι του Δήμου Αγ. Αναργύρων που υπογράφουμε αυτή την πρόσκληση,

ανησυχώντας βαθιά από τη μέχρι τώρα συσκότιση πού αδικαιολόγητα επικρατεί στο δημοτικό μας χώρο σε ότι αφορά τη συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο διεκδικητικό πρόγραμμα ενόψει μάλιστα και των επικειμένων δημοτικών εκλογών,

ανησυχώντας ιδιαίτερα γιατί κάτω απ’ τις δοσμένες συνθήκες και τις διαφαινόμενες διασπαστικές προθέσεις oρισμένων παραγόντων επιδιώκεται ή δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων προς μεγάλη βλάβη του τόπου μας,

αισθανόμαστε την υποχρέωση σαν ενεργητικοί δημότες να διαδηλώσουμε την ανησυχία μας αυτή και να αξιώσουμε την πλήρη ενημέρωση των δημο­τών σχετικά με το μέλλον της δημοκρατικής συνεργασίας, ή οποία, βέβαια θα πρέπει να λειτουργήσει μέσα στις νέες συνθήκες με ανανεωμένη την ηγεσία της, πού κατά κοινή διαπίστωση δεν ανταποκρίνεται πια στις προσδοκίες του λαού των Αγ. Αναργύρων.

Συγκεκριμένα προτείνουμε

την άμεση σύγκληση της δημοκρ. συνεργασίας για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα πού αφορούν το μέλλον της και κύρια τα θέματα:

1. Κατάρτιση κοινού δημοτικού προγράμματος

2. Προσδιορισμό συγκεκριμένων μεθόδων και μέσων με τα οποία θα επιδιωχθεί η υλοποίηση του κοινού προγράμματος

3. Υπεύθυνη επιλογή ηγεσίας

Επισημαίνουμε

ότι εξαντλήθηκαν κιόλας τα χρονικά περιθώρια κι επιβάλλεται έτσι από τα πράγματα η άμεση πραγματοποίηση της παραπάνω σύγκλησης και στη συνέχεια η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο λαό. Με την ευκαιρία ανακοινώνουμε στους συνδημότες ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα -πραγματοποιήσουμε ανοιχτή συγκέντρωση όπου θα σας καλέσουμε για να συζητήσουμε τις εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό.

Νομίζουμε

ότι η πρωτοβουλία μας αυτή βοηθάει αποτελεσματικά την δημοκρατική συνεργασία που στηρίζεται στην ψήφο του δημότη λαού, ο οποίος έχει τουλάχιστον το δικαίωμα να ενδιαφέρεται για την τύχη της συνεργασίας.

Είναι αυτονόητο ότι η πρωτοβουλία μας θα. έχει συνέχεια ανάλογη με την ανταπόκριση που θα έχει η πρόσκληση μας αυτή και φυσικά είναι ανοιχτή να την υπογράφει οποιοσδήποτε δημότης την αποδέχεται.

Άγιοι Ανάργυροι 25-6-1982

Αγγελής Γιάννης
Αγγελής Κώστας
Αγγελόπουλος Σταύρος
Αθανασάκης Χάρης
Αϊβαλής Παναγιώτης
Αλεξίου Γιώργος
Αποστόλου Σπύρος
Ασπρόμουγγος Γιάννης
Βαρβούνης Δημήτρης
Βάρσος Παντελής
Βιδάλης Γιάννης
Βλασσόπουλος Κώστας
Βόδενας Παναγιώτης
Βορράς Νίκος
Γεωργόπουλος Παναγιώτης
Γουρουνάς Κώστας
Δανάλης Σπύρος
Διαμαντόπουλος Γιώργος
Διώνης Δημήτρης
Δουδούμη Λίτσα
Ηλιόπουλος Κώστας
Θεοδωράτος Γεράσιμος
Θεοδωράτου Μάγδα
Θηβαίος Γιάννης
Θώδης Δημήτριος
Καλογεράκης Βαγγέλης
Καράλης Αλέκος
Καραμαλέγκος Γιώργος
Κλειδής Κώστας
Κλής Χρήστος
Κοντονής Τάσος
Κοσμόπουλος Γιώργος
Κουρμουλάκη Μαρία
Κουτσόγιωργα Νάντια
Κουτσομήτσος Χρήστος
Κοψιάς Παντελής
Κρέμος Γιάννης
Κυριαζής Γιώργος
Λώλας Δημοσθένης
Μαζαράκος Γιώργος
Μαθιουδάκης Κυρ.
Μαλλιαρός Γιώργος
Μάλλιος Γιώργος
Μαλτέζου Μαργαρίτα
Μανίκας Γιώργος
Μαστοράκης Γιάννης-
Ματζίκος Παναγιώτης
Ματθαίου Κώστας
Μουζακίτης Νίκος
Μπέπης Ηλίας
Μπουφίδης Κώστας
Νικολάου Θόδωρος
Νικολέρης Γιώργος
Ξυδάκης Αντώνιος
Πάγγος Γιάννης
Πάγγος Ηλίας
Παλαιοθόδωρος Παν.
Παλαιολόγος Πλάτωνας
Παλληκάρης Δημήτρης
Παπάρας Κώστας
Περάκη Μαρία
Πιερράτος Βαγγέλης
Πολυζώη Ελένη
Πολυζώης Θεμιστοκλής
Πολυμερόπουλος Βασίλης
Πούλιας Βαγγέλης
Ρηγόπουλος Στέφανος
Ρηγόπουλου–Δανάλη Άννα
Ρουμανέας Γιώργος
Σακελλαρίου. Άγγελος
Σάκης Κώστας
Σαμοΐλης Σπύρος
Σαμπάνη Αντωνία
Σιμενής Τάσος
Στίγκας Θανάσης
Στίγκας Μιχάλης
Στίγκας Μπάμπης
Σύψας Χρήστος
Σφακιανάκη Σοφιάνα
Ταγκαλάκης Θανάσης
Τζαφάλιας Δημ.
Τσάνης Μανώλης
Τσαντήλας Χρήστος
Τσαντήλας Χρήστος
Τσέκερης Ανδρέας
Τσικλητάρη Β.
Τσούτσης Λάζαρος
Τσούτσιας Παναγιώτης
Φεργάδης Δημήτρης
Χασάπης Σάββας
Χατζηπαναγιώτου Γ.
Χολέβας Δημήτριος, ιερέας
Χουντής Νίκος
Χριστοφοράτος Σπύρος
Χρονοπούλου Χρύσα
Χωριανόπουλος Χρήστος
Ψύλλος Αποστόλης
Ψύλλος Δημήτρης

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΣΜΟΥ

Σαν παρατηρητης εχω διαπιστωσει τοσα χρονια οτι το ελλειμμα ενημερωσης του κοσμου πανω σε ζητηματα που αφορουν τη ζωη του και το μελλον του ειναι τεραστιο.
Προσφατο παραδειγμα που βγαζει ματια ειναι το εργο του προαστιακου.
Ενα εργο που θα καθοριζει την ποιοτητα ζωης των κατοικων για τα επομενα 100 χρονια.
Γι αυτο το τεραστιο εργο δεν εγινε μια μακετα με την τελικη μορφη του για να ξερει ο κοσμος τι μορφη θα εχει στο τελος αυτο το εργο.
Και για να προλαβω καποιους ,καποια σχεδια που δημοσιευθηκαν ηταν αποσπασματικα και δεν εδιναν την πληρη εικονα του εργου με την τελικη του μορφη .
Το ιδιο ακριβως εγινε και με την γεφυρα που μιλαμε αυτες τις μερες .
Γιατι δεν εχει γινει μια μακετα να ξερει ο κοσμος πως θα γινει το εργο και ποια θα ειναι η τελικη του μορφη ?
Πως θα εκφρασει την αποψη του ο κοσμος οταν δεν εχει σαφη εικονα για την τελικη εικονα ενος εργου?

Ετσι δεν μπορει να γινει καμμια διαβουλευση πολυ περισσοτερο που ακομη το διαδικτυο δεν ειναι κτημα του περισσοτερου κοσμου
Ολα αυτα μοιαζουν στα ματια ενος τριτου σαν παραμυθια
Ποτε τα τελευταια 20 χρονια δεν εξεφρασε ο κοσμος την αποψη του και αυτη να ακουστει
αυτο ειναι ενα τεραστιο ελλειμα δημοκρατιας που εχουμε στην χωρα μας .
Φυσικα την πρωτη και μαγαλυτερη ευθυνη την εχουν οι κρατουντες .
Αυτοι θελουν να υπαρχει μονο η προφαση της δημοκρατιας και οχι η ουσια της
και γιαυτο ειμαστε στην κατασταση που ειμαστε

Επικουρος