Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Πρωτοβουλία ενάντια στα μέτρα συγκροτήθηκε από οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ, ΚΟΕ κ.λπ) και ανένταχτους αγωνιστές της περιοχής μας. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκαν μια σειρά τοπικές δράσεις, με πρώτη την διοργάνωση ανοιχτής Συνέλευσης , την Δευτέρα, 29 Μαρτίου, ώρα 7 μ.μ., στον κινηματογράφο ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ. Η ανακοίνωση που θα κυκλοφορήσει τις προσεχείς μέρες:


Όταν σου λένε ότι «πρέπει να πληρώσουμε…»
Απάντησε τους «να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν!»

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΝΘΛΙΨΗΣ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Κάθε μέρα μας λένε, κυβέρνηση, Ν.Δ., ΛΑΟΣ και ΜΜΕ, ότι πρέπει να πληρώσουμε όλοι για να δανειστούν από τη Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Οι άνεργοι που σε λίγο θα ξεπεράσουν το 1.000.000 - Οι εργάτες που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό - Οι εργαζόμενοι που πληρώνονται με μπλοκάκι, οι μερικά απασχολούμενοι και οι συμβασιούχοι, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι στα stage - οι εκπαιδευτικοί και οι νοσοκομειακοί - οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ - Οι συνταξιούχοι και οι αγρότες- οι μικροεπιχειρηματίες που τρέχουν να καλύψουν επιταγές και τράπεζες.
αλλά δεν μας λένε ότι ΔΕΝ θα πληρώσουν αυτοί που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ την κρίση…κυβερνήσεις και πολιτικό προσωπικό που ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. αυξάνοντας τα κέρδη των πλούσιων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών!
Οι εργαζόμενοι αρνούνται να «πληρώσουν»….. και το δείχνουν
Με τις συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, καθώς και τη μεγάλη συμμετοχή τους στην απεργία στις 11 Μάρτη , φανερώνουν τη θέληση των εργαζόμενων και του λαού να δώσουν αποφασιστικά τη δική τους μάχη. Αυτή η μάχη πρέπει να συνεχιστεί, να μαζικοποιηθεί και να φτάσει μέχρι την ανατροπή των μέτρων!
Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΜΜΕ προσπαθούν να μας τρομάξουν βομβαρδίζοντας μας με ψέματα. Μας θέλουν υποταγμένους και μπερδεμένους, επειδή μας φοβούνται. Φοβούνται το ενδεχόμενο του λαϊκού ξεσηκωμού, όπως και οι ίδιοι ομολογούν.

Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους!!.... Ο αγώνας τώρα ξεκίνησε!

Να τους σταματήσουμε!!
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ
7:00 μ.μ. – Μαρία- Έλενα, Αγίας Παρασκευής 20

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ


..................................................Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΕ PDF.............................................

Κάτω από τα τσιμέντα της κερδοσκοπίας

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΧΙ.
Εδώ ΓΥΑΛΙΝΟ Α.Ε. – εκεί Boschetto

Διαβάστε και βγάλτε μόνοι σας τα πολλαπλά συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτές τις δυο σχεδόν ίδιες ιστορίες!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Αναψυκτήριο 50 τ.μ. γίνεται εστιατόριο 340 τ.μ.
Το 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν 31 πολίτες, μεταξύ των οποίων οι δημοτικοί σύμβουλοι και η διαμερισματική σύμβουλος 1ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων εκ μέρους της Ανοιχτής Πόλης, διέταξε την προσωρινή αναστολή της άδειας οικοδομής του εστιατορίου Boschetto, εντός του Άλσους Ευαγγελισμού.
Το Boschetto αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαίρετης οικοδόμησης κτιρίου εντός άλσους. Ήδη από τη δεκαετία του 1920 υπήρχε μέσα στο Άλσος Ευαγγελισμού ένα μικρό ημιυπαίθριο αναψυκτήριο 50 τ.μ. Το 1988 αρχίζουν οι διαδικασίες «νομιμοποιήσεων» των επεκτάσεων που είχαν συντελεστεί και συνεχώς συντελούνται μέσα στο αναψυκτήριο του Άλσους καθώς και οι προσπάθειες αλλαγής της χρήσης του χώρου σε εστιατόριο, που δεν καρποφόρησαν ποτέ.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Γκολ στη φτώχεια, στο ρατσισμό και στις εξαρτήσεις

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου, και στις 8.00 μ.μ, θα γίνει στο Στέκι της Απόδρασης (Κωνσταντινουπόλεως 105, Άγιοι Ανάργυροι) προβολή του ντοκιμαντέρ «Γκολ στη φτώχεια» - Ένα ντοκιμαντέρ για το ποδόσφαιρο, κόντρα στον κοινωνικό αποκλεισμό!

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Σταθμός προαστιακού

Έτοιμος ο σταθμός του προαστιακού, αλλά... αναμένουν τον ορισμό της νέας διοίκησης του ΟΣΕ ώστε να διοργανώσει τα «εγκαίνια»

Παρότι είναι έτοιμος ο σταθμός του προαστιακού στο δήμο μας, όπως έτοιμοι είναι και αυτοί των Αχαρνών και Ταύρου, η έναρξη της λειτουργία τους καθυστερεί ούτως ώστε να έχει εγκατασταθεί η νέα διοίκηση του ΟΣΕ και να διοργανώσει τα εγκαίνια!
Τώρα θα μου πείτε είδηση είναι αυτή ή μία από τα ίδια;
Τα γράφουμε, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...
Ελλείψεις
Οι νέοι σταθμοί έχουν ακόμη ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών και για την πλήρη ετοιμότητά τους εκτιμάται ότι θα χρειαστούν μερικοί μήνες ακόμη. Άρα τα έργα θα συνεχίζονται.
Από τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων προς τη Χαλκίδα θα περνούν δύο συρμοί την ώρα ανά κατεύθυνση.
Ιδιώτες
Με την ολοκλήρωση των έργων ο ΟΣΕ θα προχωρήσει σε ενοικίαση του δικτύου του σε ιδιώτες για εμπορευματικές μεταφορές, αρχικά, και για επιβατικές στη συνέχεια. Το θεσμικό πλαίσιο για χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής από ιδιώτες ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς.
Ακόμα θα γίνει σύμπραξη με ιδιώτες και σε επίπεδο υποδομών, ιδίως σε εκείνα τα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

No pasaran

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Για να μην περάσουν τα μέτρα
Ενάντια στο Σύμφωνο Σταθερότητα

Κάλεσμα εργαζομένων και ανέργων Αγίων Αναργύρων. Ιλίου και Καματερού, κυκλοφορησε τρικάκι που καλεί στην απεργία και προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 π.μ.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε εργαζόμενους, άνεργους από οργανώσεις της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), ΚΟΕ κ.λπ) καθώς και άλλους ανένταχτους αγωνιστές .

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, αύριο 11:00 π.μ.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

140.000 ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΜΕΡΛΑ

Μήπως είναι πολλά τα λεφτά; Λέω μήπως;

Ο Δήμος ενοικίασε τη βίλα του Μέρλα και προχωρά στην ανακαίνισή της, διαθέτοντας μάλιστα από ιδίους πόρους 140.000€.

Χθες, 2 Μαρτίου 2010 και ώρα 10:00 π.μ., έληγε η προθεσμία κατάθεσης προσφορών σύμφωνα με τη διακήρυξη, που με αρκετή προσπάθεια βρήκαμε στο διαδίκτυο (πάντως στην ηλεκτρονική πύλη του δήμου δεν υπήρχε, για να είμαστε καθαροί περί της διαφάνειας του δήμου μας).