Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του Σαράντη και των δύο προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων Αγίων Αναργύρων και Καματερού, οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2011 σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 90%.
Αναλυτικότερα, οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη
Καματερό
Για τα σπίτια 22,64%.
Για τα μαγαζιά 75,96%.
Δημοτικός φόρος για στεγασμένους χώρους 90,91%
Άγιοι Ανάργυροι
Για τα σπίτια 4%.
Τις αυξήσεις καταψήφισαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας:
Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε μείωση 22%, η Αλληλεγγύη 20% μετά τον υπολογισμό του μέσου όρου των δύο δημοτικών ενοτήτων και η Ενωτική Πορεία να μην γίνουν αυξήσεις «στην δεδομένη δύσκολη οικονομική συγκυρία».
Η Λαϊκή Συσπείρωση, για το απίστευτο αυτό χαράτσωμα, περιορίστηκε με την καταψήφιση των αυξήσεων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όχι μόνο δεν έκανε καμιά προσπάθεια να πιεστεί η δημοτική αρχή μέσω κάποιας κινητοποίησης, αλλά δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση.
Κι έρχονται αναπόφευκτα οι συγκρίσεις και τα ερωτήματα: Το 2007 έχοντας λάβει στις εκλογές ποσοστό μόνο 10%, καταλαμβάνοντας την πέμπτη και τελευταία σε σειρά παράταξη του δημοτικού συμβουλίου και με ένα μόλις δημοτικό σύμβουλο, τον Σωτήρη Ραυτόπουλο, έκαναν τη δημοτική αρχή Σαράντη να αναδιπλωθεί και να "συμμαζευτεί". Σήμερα, όντας αξιωματική αντιπολίτευση, με ένα ποσοστό υπερδιπλάσιο, με 7 συμβούλους και σίγουρα με πιο οξυμένα προβλήματα του κόσμου, προς τι αυτή η εκκωφαντική σιωπή και αποδοχή αδιαμαρτύρητα των αυξήσεων της δημοτικής πλειοψηφίας;
Στα θετικά καταγράφεται η έκδοση ανακοίνωσης από την Αλληλεγγύη η οποία μάλιστα καλούσε τον κόσμο να παραβρεθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για διαμαρτυρία.
Δείτε ΕΔΩ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Εκτύπωση ανάρτησης

1 σχόλιο:

  1. Δε μας τα λες καλά η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχε βροντερό παρόν στο Δ/Σ, φώναξε και συνθήματα υπέρ
    του ΠΑΜΕ που ακούστηκαν σε όλη τη πόλη και μέχρι
    σήμερα όλοι οι κάτοικοι το συζητάνε.
    Καλό τους κάνεις μπας και ξυπνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή