Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Nous sommes tous des immigres

Il ne change que le lieu de naissance.
Είμαστε όλοι μετανάστες. Αλλάζει μόνο ο τόπος γέννησης
(ανώνυμος σε τοίχο παρισινού προαστίου)



Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Εκδήλωση της αντίστασης

Το Παράρτημα της Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. Αγ. Αναργύρων, την Κυριακή 30 Γενάρη στις 11:00 π.μ., στο Α’ ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα & Κλεισούρας) θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: «Τα γεγονότα του Δεκέμβρη του '44 - γιατί η νέα γενιά θα πρέπει να μάθει την ιστορική αλήθεια» και θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Έκπτωση εκλεγμένης Δημοτικής Συμβούλου

Η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» Αντωνίας Αθανασοπούλου – Βαφειάδου κηρύχτηκε έκπτωτη μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλου για την αυτοδίκαιη έκπτωση εκ του αξιώματός της, εκλεγείσας Δημοτικής Συμβούλου.
Μας ενημέρωσε αναγνώστης μας από το http://www.peristerinews.gr



Εμεις οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας

Διαβάστε την απόφαση της συνέλευσης των απεργών πείνας και ακούστε τη συνδημότισσα μας Fatima Rouchdi, γραμματέα του Συλλόγου Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα




ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
Εμείς οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αποτελέσματα εκλογών στους ΕΒΕ

Διεξήχθησαν χθες οι εκλογές στην Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αγίων Αναργύρων  και όμορων δήμων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ψήφισαν 139 Επαγελματοβιοτέχνες και Έμποροι από τον ενιαίο πλέον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, εκ των οποίων τα 12 ήταν άκυρα και τα 127 έγκυρα.

Οι δύο συνδυασμοί έλαβαν:

Ενιαίο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο: 85 ψήφους
Εκλέγει 6 μέλη στο Δ.Σ., και είναι οι:
Δεληκάρης Χρήστος, Μαργαρώνης Κώστας, Φραγκούλης Κώστας, Γκατζέλης Τάσος, Καλκανάς Γιώργος και Χουντής Μιχάλης και

Αγωνιστική Κίνηση ΕΒΕ Αγ. Αναργύρων – Καματερού: 42 ψήφους
Εκλέγει 3 μέλη στο Δ.Σ., και είναι οι:
Βαρλάς Γιώργος, Ανδρονιάδης Ηλίας και Καφίρη Ντίνα

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σκουπίδια στο Πάρκο

Δελτίο τύπου από την Επιτροπή Κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνη Τρίτση" http://parkosos.tk/

Τις παρακάτω εικόνες ουκ ολίγες φορές τις συναντάμε μέσα στην πόλη, αλλά και έξω από αυτήν, σε περιοχές όπως αυτή του Θριάσιου Πεδίου όπου η πρώην αγροτική γη εκμηδενίζεται ανάμεσα στα βιομηχανικά κτίρια.


Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κροπότκιν - ένα νέο blog

Με την υπογραφή Пётр Алексеевич Кропоткин ξεκίνησε ένα νέο blog, και την οποία πρωτοσυναντήσαμε σε κάποια σχόλια αναρτήσεων μας (ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ).
Η πρώτη του ανάρτηση και η διεύθυνσή του  http://kro-potkin.blogspot.com/

Λευκή απάτη
Όταν είσαι με τους μελλοθάνατους.
Όταν η απόφαση του Πρίγκηπα είναι θάνατος με όμορφη κηδεία.
Όταν θες να λέγεσαι αριστερός.
Η λευκή ψήφος δεν υπάρχει στο οπλοστάσιό σου.
Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.


Σ.Σ. "Π":  Ο Κροπότκιν ήταν Ρώσος Αναρχικός που έζησε την Οκτωβριανή Επανάσταση και πέθανε στα 1921. Αυτό που θέλω να σημειώσω εγώ είναι η στάση του Λένιν απέναντι του όταν έμαθε ότι ήταν άρρωστος. Παρότι ο Κροπότκιν ήταν σε αντίθεση με τους Μπολσεβίκους, ο Λένιν μόλις έμαθε ότι ήταν άρρωστος με πνευμονία του έστειλε ένα τρένο με γιατρούς, φάρμακα και τρόφιμα.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Κάλεσμα συντονισμού για τις συγκοινωνίες


Μετά από το ανοιχτό κάλεσμα δεκάδων φορέων συντονισμού για τις συγκοινωνίες, τα δημοτικά σχήματα “Αλληλεγγύη” Αγ. Αναργύρων-Καματερού και “Αριστερό Σχήμα” Ιλίου πραγματοποιούν συνάντηση τη τη Δευτέρα 24/1 στις 7.00 μ.μ. στο καινούργιο στέκι της “Αλληλεγγύης” (Παρθενώνος και Διογένους 3, Ανάκασα, Αγ. Ανάργυροι).


Διαβάστε σχετικά:

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 6 μ.μ. συνεδριάζει στο Δημαρχείο το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
  1. Προτάσεις για το ετήσιο σχέδιο δράσης της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων.
  2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επ’ ονόματι Αναστασιάδη Ευάγγελου του Σάββα.
Υπενθυμίζεται ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος θέλει.
Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων απαρτίζουν:
Από τον συνδυασμό του Ν. Σαράντη οι:
Παναγιώτης Βακόνδιος, Πρόεδρος
Μαρία Στεφάνου – Καψή, Αντιπρόεδρος
Παρασκευάς Βουσβούκης,
Παναγιώτα (Μπέτυ) Γεωργουλέα,
Πιπίνα Ευσταθίου,
Εμμανουήλ Σταυρουλάκης και
Μελπομένη Δημητρίου – Τζομπανάκη
Από τον συνδυασμό του Δ. Κατσαντώνη οι:
Διονυσία Αθανασοπούλου και
Αντώνης Μητσάρας
Από τον συνδυασμό του Χρ. Δανάκου οι:
Ιωάννα Αρμύρα και
Βερώνη Τουμαζάτου.

Υ.Γ. Η εκλογή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του, στις 2 Ιανουαρίου 2011.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χάγιος και αντιπροσωπεία της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική" παραβρέθηκαν την Πέμπτη 20-1 στην κινητοποίηση των συμβασιούχων έξω από τον Άρειο Πάγο για να εκφράσουν τη συμπαράσταση της περιφερειακής κίνησης στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αντιδράσεις στις απολύσεις

Σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη

Ανάλογη κατάσταση βιώνουν και οι συμβασιούχοι στο δήμο Αγίων Αναργύρων. Την περασμένη Παρασκευή, έληξαν οι συμβάσεις 44 εργαζομένων, οι οποίοι πλέον πετιούνται στο δρόμο. Ταυτόχρονα, όλοι τους είναι απλήρωτοι μέχρι και ένα χρόνο! Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι ταξικές δυνάμεις στο Σωματείο απαίτησαν τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η δήθεν «λύση» της δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ) είναι η μοριοδότησή τους που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη δουλειά. Στην ίδια γραμμή, με τη δημοτική αρχή βρίσκεται η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (την απόλυτη πλειοψηφία έχει η ΠΑΣΚΕ). Εκπρόσωπός της και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ είπε σε συμβασιούχο μητέρα με τρία παιδιά την ώρα που απολυόταν ότι η θέση της ΠΟΕ - ΟΤΑ είναι η μοριοδότηση.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Αυτό ζητά η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού
ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ 
Σαράντα τέσσερις (44) οι απολυμένοι από αύριο Δευτέρα 17/1/2011 και έπονται άλλοι σαράντα (40) τον Απρίλιο.
Επίσης σαράντα επτά (47) εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση και στο Πολιτιστικό Κέντρο παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Τέσσερις (4) εξ αυτών έχουν να πληρωθούν επτά (7) μήνες, ενώ σε άλλους σαράντα τρεις (43) οφείλονται δεδουλευμένα δυο και τριών μηνών
Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Νίκος Σαράντης και η πλειοψηφία του στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011, αποφάσισαν «ωμά και απροκάλυπτα την απόλυση 44 εργαζομένων, προχωρώντας παράλληλα σε προγραμματισμό προσλήψεων νέων συμβασιούχων ανακυκλώνοντας έτσι την ανεργία». Αυτή την «ανακύκλωση της ανεργίας» ο δήμαρχος την χαρακτήρισε «κοινωνική δικαιοσύνη»!
Με πρωτοβουλία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου που ανήκουν στη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αττικής και της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 11/1, με αίτημα να μην γίνουν απολύσεις και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους εργαζόμενους. 

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δυο απανωτές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και κανείς δεν βρέθηκε να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στον συλληφθέντα δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο; Και καλά οι πασοκοδεξιοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι δεξιοί της μειοψηφίας! Οι σύμβουλοι της αριστεράς του δήμου μας; Δεν είχαν ούτε ένα λόγο όπως οι ηγεσίες τους;
Νομίζουμε ότι θα έπρεπε να γίνει μνεία στην αγωνιστική στάση του δημάρχου της Στυλίδας που αγνοώντας τις συνέπειες υπερασπίστηκε περήφανα και παλικαρίσια το δικαίωμα των συνδημοτών του να μην πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων και έδειξε  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον τίμιο και αταλάντευτο δρόμο του αγώνα.

Η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου με εντολή εισαγγελέα επειδή άνοιξε τις μπάρες της εθνικής οδού, διαμαρτυρόμενος για τη ληστεία των διοδίων που διαπράττουν οι μεγαλοκατασκευαστές με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ, αποτελεί απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια που βαραίνει πρώτα απ’ όλα την.....
κυβέρνηση. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να την καταδικάσει γιατί στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και ποινικοποιεί τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, για την κατάργηση των αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Α.Γκλέτσου δείχνει  το τι επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική της και υπερασπίζονται το δικαίωμα στις μετακινήσεις για όλους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καταλάβει ότι το μαζικό κίνημα αντίστασης των πολιτών ενάντια στις  υπέρογκες αυξήσεις και την αυθαίρετη τοποθέτηση των  διοδίων δεν τρομοκρατείται από τις απειλές για ποινικοποίηση των αγώνων του. Η παραχώρηση των εθνικών δρόμων στα ιδιωτικά συμφέροντα και οι εξωφρενικές αυξήσεις στα διόδια αποτελούν μια από τις πολλές εκφράσεις μιας ταξικής πολιτικής που στρέφεται ενάντια στις κοινωνικές ανάγκες και εξοντώνει οικονομικά τους εργαζομένους.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Εκλογές στην ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων

Η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αγίων Αναργύρων θα έχει εκλογές για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011 και από ώρες 13:30 έως 21:15 στα γραφεία της, Αγίων Αναργύρων 43.
Οι υποψηφιότητες κατατίθενται από τα μέλη έως 20 Ιανουαρίου 2011.
Πληροφορίες: 210.26.20.101

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Προσωρινή αναστολή λόγω της σύγκλισης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου


Με κατάληψη απαντούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού στην επερχόμενη απόλυση τους που έχει δρομολογηθεί από τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή του κ. Σαράντη. Μετά από δέσμευση του δημάρχου ότι θα συγκληθεί σήμερα στις 6μ.μ. έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα, οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την κατάληψή τους.
Προηγουμένως, οι συμβασιούχοι είχαν παραστεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τρίτης, ενώ μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αττικής ανάρτησαν και πανό στην είσοδο του δημαρχείου, απαιτώντας κανείς εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Πορεία κατά της αστυνομοκρατίας στο Μενίδι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός 7χρονου κοριτσιού, το οποίο παρέσυρε με τη μοτοσικλέτα του ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ύστερα από πρόσκληση των οργανώσεων Αλληλεγγύη Αγίων Αναργύρων, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, ΑΡΑΝ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΚΚΕ μ-λ, ΚΟΕ, Κόκκινο, Κόντρα, ΝΑΡ/Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία ΣΥΝ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ/Σπάρτακος, Παναττικό Δίκτυο, Πρωτοβουλία Αγ. Αναργύρων-Καματερού Ενάντια στα Μέτρα, ΣΕΚ, Συνασπισμός (Νομ. Ανατ. Αττικής). Η ανακοίνωση τους
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Μενιδίου και αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στο σημείο όπου και χτυπήθηκε η 7χρονη Έρρικα. Καθόλη τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές ζητούσαν να τιμωθηθεί ο δράστης και να διαλυθούν η ομάδας ΔΙΑΣ και τα ειδικά κατασταλτικά σώματα.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Η δολοφονία της Έρρικας είναι κρατικό έγκλημα

"Όχι στη συγκάληψη - Όχι στην αστυνομοκρατία"
Συγκέντρωση την Παρασκευή 07-01-2010 Κεντρική Πλατεία Μενιδίου, 5μ.μ.
- Ενάντια στις πολιτικές ασφάλειας και καταστολής, αγώνας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες
- Όχι στην κατοχή των γειτονιών από τους ένστολους
- Διάλυση των ειδικών κατασταλτικών σωμάτων και της ομάδας ΔΙΑΣ
- Ανθρώπινες συνθήκες ζωής
- Ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Ανακοίνωση - Κατάληξη της σύσκεψης: Δικτυο-Νεολαια ΣΥΝ- Ναρ-ΝΚΑ-ΣΕΚ-ΑΡΑΝ-ΚΟΝΤΡΑ-ΑΚ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ-ΚΟΚΚΙΝΟ-ΔΕΑ-ΟΚΔΕ-ΚΚΕ(μ-λ) ....

Διαλύστε τώρα τις ομάδες Δίας και Δέλτα!

Να ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση της καταστολής
Ο θάνατος ενός 7χρονου κοριτσιού Ρομά στο Μενίδι, το οποίο σκοτώθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας Δίας (και σύμφωνα με μαρτυρίες εγκαταλείφθηκε κυνικά) έρχεται να υπογραμμίσει με τον πιο τραγικό τρόπο το πόσο επικίνδυνες είναι οι μηχανοκίνητες ομάδες καταστολής της ΕΛΑΣ που βγαίνουν παγανιά τάχα για την "ασφάλεια" των πολιτών. Προορισμένες να περιφρονούν τη σωματική ακεραιότητα, ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή, έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές αιματηρές επελάσεις κατά διαδηλωτών.
Ξεπερνάει σε κτηνωδία τις απελάσεις Ρομά του Σαρκοζί η εν ψυχρώ δολοφονία του κοριτσιού στο Μενίδι. Η κυβέρνηση την ώρα που φέρνει στη Βουλή ένα ρατσιστικό νομοσχέδιο και ετοιμάζεται να χτίσει το Τείχος της ντροπής στον Έβρο κάνει επίδειξη των δολοφονικών ικανοτήτων των πραιτόρων της δήθεν «ασφάλειας» στις γειτονιές. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση  να παίξει το χαρτί του ρατσισμού και «ασφάλειας» για  να αποπροσανατολίσει για την ένοχη πολιτική της που σπέρνει τη φτώχεια και ρημάζει τις γειτονιές.
Το αίτημα της διάλυσης των επικίνδυνων ομάδων Δίας και Δέλτα, όπως και όλων των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ κλπ.), έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο.Είναι πια ανάγκη να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική που επελαύνει στα δικαιώματα του λαού.
Η κυβερνητική αντιμετώπιση των αντιδράσεων με ΜΑΤ και χημικά και η άμεση απελευθέρωση του ένοχου αστυνομικού της «Δίας» κάνει ακόμα πιο προκλητική την αφαίρεση της ζωής του μικρού κοριτσιού. Δείχνει για μια ακόμα φορά ότι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνολικά για το πολιτικό σύστημα οι τσιγγάνοι και γενικότερα οι κάτοικοι του Μενιδίου και των άλλων «υποβαθμισμένων» περιοχών είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού».
Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί!

Για τον θανάσιμο τραυματισμό του 7χρονου κοριτσιού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ (μ-λ)
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το θανάσιμο τραυματισμό 7χρονου κοριτσιού από ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ στο Μενίδι. Ήταν βέβαιο ότι -αργά ή γρήγορα- η προκλητική και ασύδοτη συμπεριφορά των νεότευκτων «πραιτοριανών» της ομάδας ΔΙΑΣ απέναντι στο λαό θα είχε τραγικές συνέπειες. Και δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν θα είναι το τελευταίο. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της ποδοπάτησης των δικαιωμάτων του λαού, ακόμα και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, που έχουν αναλάβει οι συνεχώς ενισχυόμενοι μηχανισμοί κρατικής καταστολής.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αστυνομικός της ομάδας "ΔΙΑΣ" χτύπησε 7χρονο κοριτσάκι με τη μηχανή του ενώ αυτό βρισκόταν μαζί με άλλα στον δρόμο για να πει τα καλάντα...

Νεκρό είναι το 7χρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο KAT όταν στις 12:15 σήμερα το μεσημέρι παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα, που οδηγούσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έξω από καταυλισμό Ρομά επί της οδού Κύπρου, στο Μενίδι.
Ο αστυνομικός χτύπησε το παιδί με τη μηχανή ενώ αυτό βρισκόταν μαζί με άλλα στον δρόμο για να πει τα καλάντα. Όπως είπαν οι κάτοικοι το παρέσυρε για 150 μέτρα και δεν σταμάτησε για να το βοηθήσει. Σύμφωνα με την Αστυνομία αυτό είναι ψευδές.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το ΕΘΙΑΓΕ παραχωρείται στο Δήμο μας.

Εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης προς τον Δήμο Αγίων Αναργύρων, της χρήσης των κτηρίων, γηπέδων και εγκαταστάσεων του χώρου του υπουργείου Γεωργίας όπου στεγάζεται το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.
Με τη σύμβαση ταυτόχρονα διαγράφεται και η οφειλή του Ιδρύματος προς το Δήμο των 769.000 ευρώ (χωρίς τις όποιες προσαυξήσεις) από τη μη καταβολή των δημοτικών τελών.
Ο χώρος που βρίσκεται επί της οδού Δημοκρατίας είναι έκτασης 57 στρεμμάτων, ενώ ένα τμήμα του ήδη έχει παραχωρηθεί και λειτουργεί ήδη ο 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός. Τα κτήρια έχουν ωφέλιμο χώρο περί τα 1.500 τ.μ., ενώ μαζί με τα κτήρια θα παραληφθεί και όποιος εξοπλισμός υπάρχει σε αυτά.
Η εισήγηση του δημάρχου η οποία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων (μία μόνο λευκή ψήφος υπήρξε) έχει ως εξής:

ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από το http://www.a-po-drasi.gr  
Στη σημερινή (2/1/2011) συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου εξέλεξε το νέο Προεδρείο και τις επιτροπές του.
Συγκεκριμένα εξελέγησαν:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: Τσελέκας Πολύδωρος (Συμπολίτευση)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: Μανάρας Δημήτρης (Αντιπολίτευση)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: Ρέππας Ιωάννης (Συμπολίτευση)
ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,
Τακτικά μέλη οι: Ελαιοτριβάρης Ιωάννης, Παντελιάς Νικόλαος, Πότσης Ζήσης, Ρέππας Ιωάννης, Τσίρμπας Γεώργιος από τη συμπολίτευση και: Κατσαντώνης Δημήτριος, Νταηλάκης Νικόλαος και Τερζόγλου Παναγιώτης από την αντιπολίτευση. Ως αναπληρωματικά μέλη, από τη συμπολίτευση οι: Μαρινάκη Στυλιανή, Παπαναγιωτάκη Μαρία και Στάθης Ευάγγελος και από την αντιπολίτευση οι: Τσούκας Νικόλαος και Αμανατίδης Νικόλαος.
ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ,
Τακτικά μέλη οι: Δρόσος Γεώργιος, Καμαρινόπουλος Σωτήριος, Κατσιμάρδος Σωτήριος, Κουρλέτης Απόστολος, Κουτελιέρης Ιωάννης από τη συμπολίτευση και: Μάρας Βασίλειος, Τρίγκα Νίκη και Τερζόγλου Παναγιώτης από την αντιπολίτευση. Ως αναπληρωματικά μέλη, από τη συμπολίτευση οι: Μαξούρας Νικόλαος, Στίγκα Θεοδοσία, Σταφυλάς Παναγιώτης και από την αντιπολίτευση οι: Κουλούρης Νικόλαος και Δανάκος Χριστόφορος.
Παρ. 1: Η εκλογή του Αντιπροέδρου έγινε από το συνδυασμό του κ. Δανάκου μετά την άρνηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ να καταλάβει (όπως εδικαιούτο) τη συγκεκριμένη θέση. Ακολούθως η θέση του Γραμματέα καλύφθηκε από τη συμπολίτευση.
Παρ. 2: Η 9η θέση στις 2 επιτροπές συμπληρώνεται από τον Πρόεδρο (Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο) κάθε μιας.

Παραιτήσεις γιομάτες ...νόημα

Της «παραίτησης» Μανταδάκη είχε προηγηθεί η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της απερχόμενης πλειοψηφίας , Δήμου Καρακώστα από την προεδρία του Δ.Σ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Η παραίτηση αυτή είναι σε συνέχεια των διαφωνιών του με την δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η οποία τον οδήγησε και να μην κατεβεί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Μάλιστα είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί το καλοκαίρι, αλλά τελικώς παρέμεινε ως τη λήξη της θητείας του.
Στις 2ο Δεκεμβρίου και πριν από την τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων (28/12/2010)ο Δήμος Καρακώστας κατέθεσε επιστολή παραίτησης και η οποία έχει ως εξής:
«Κύριοι, θεωρώντας ότι η θητεία του καθενός έχει αρχή και τέλος ανεξαρτήτως υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τις θέσεις του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας & του Προέδρου του Νομικού Προσώπου διαχείρισης των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου».
Στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Προέδρου των Βρεφονηπιακών Σταθμών τοποθετήθηκαν ο απερχόμενοι και μη εκλεγέντες ξανά, δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ρούσσος και Κωνσταντίνος Προβατόπουλος.