Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Θα ήθελες το δικό σου παιδί να αλλάζει παιδαγωγό κάθε δυο μήνες;

Εκπνέει τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 η προθεσμία για προσλήψεις προσωπικο διάρκειας ΜΟΝΟ δύο μηνών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου μας. (η Ανακοίνωση εδώ)
Οι προσλήψεις αυτές, 33 τον αριθμό, γίνονται για να ...καλύψουν τις ανάγκες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμους και οι ειδικότητες είναι: ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων (10) ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων (5) ΥΕ Βοηθών Μαγείρων (6) ΥΕ προσωπικού καθαριότητας (12)
Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ δυο μήνες; Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν νέες προσλήψεις προσωπικού...
Οι σταθμοί, όμως, δεν είναι χώροι baby-parking ούτε οι παιδαγωγοί baby-sitters που φυλάνε τα παιδιά όσο οι γονείς εργάζονται. Το προσωπικό δεν μπορεί να αλλάζει κάθε δυο μήνες. Απαιτείται να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία τους, που θα έχει μόνιμη εργασία και ικανοποιητικούς μισθούς, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο και αναβαθμισμένο παιδαγωγικό περιβάλλον, με σύγχρονες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Όπως απαιτείται να χρηματοδοτηθεί πλήρως η λειτουργία τους, μέσα σε ένα ενιαίο πλαίσιο αγωγής και φροντίδας, αποκλειστικής ευθύνης του κράτους.
Από το 2000 που οι σταθμοί πέρασαν στους δήμους, προωθήθηκε ο προνοιακός τους χαρακτήρας σε βάρος του παιδαγωγικού, επιβλήθηκαν «τροφεία» στους γονείς – άρχισε δηλαδή η ανταποδοτικότητα – με αποτέλεσμα σήμερα να επιταχύνεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση τους.
Οι δημοτικές αρχές που συναίνεσαν σε αυτές τις πολιτικές έχουν το δικό τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης, είναι συνυπεύθυνες.
Η δημοτική αρχή του κ. Σαράντη είναι αυτή που ΠΡΩΤΗ επέβαλλε το χαράτσι των ονομαζόμενων "τροφείων" στους παιδικούς σταθμούς τους δήμου μας.
Θυμηθείτε την ανακοίνωση της Δημοτικής Αναγέννησης ή ξεφυλλίστε την εφημερίδα της για το θέμα:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
οι γονείς θα πληρώνουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Αγίων Αναργύρων καταδικάζει την απόφαση του Δ.Σ. των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου μας να επιβάλει στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς την πληρωμή «τροφείων» όπως ονομάζονται, ύψους 25 έως 65 ευρώ το μήνα για το κάθε παιδί.
Η απόφαση αυτή, που προωθείται για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, 22-5-2008, επιβάλλεται για πρώτη φορά στο δήμο μας και έρχεται σε μια εποχή που η ακρίβεια έχει φουντώσει, εξανεμίζοντας διαρκώς το λαϊκό εισόδημα, ως συνέπεια των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια αυτής του ΠΑΣΟΚ, που σαν προτεραιότητα έχουν την περικοπή των κοινωνικών δαπανών φορτώνοντας στην πλάτη του λαού νέα βάρη.
Αφού κεντρική και τοπική αυτοδιοίκηση έχουν απαξιώσει τους λειτουργούντες βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, έρχονται σήμερα να μεταφέρουν το κόστος λειτουργίας τους στους ίδιους του γονείς, καταργώντας στην πράξη τη δημόσια και δωρεάν πρόνοια.
Η πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη
, μετά και τις αποφάσεις της για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας ύψους μέχρι στιγμής 10%, τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη του νεκροταφείου, τα δάνεια που θα κληθούν οι δημότες να πληρώσουν μέσω των ανταποδοτικών τελών κ.λ.π είναι μια πολιτική αντιλαϊκή που καλεί τους δημότες να πληρώσουν και να ξαναπληρώσουν παρά την ήδη αβάσταχτη φορολογία που δέχεται με έμμεσους και άμεσους φόρους από το κράτος.

Η Δημοτική Αναγέννηση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της και αντιπαλεύει αυτή τη πολιτική, όπως και τις αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων ΚΕΔΚΕ) για την μεταβίβαση κρατικών αρμοδιοτήτων στους Δήμους και στις Νομαρχίες, παραδίδοντας τες στην πορεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Σας καλούμε να μην αφήσουμε αναπάντητη αυτή τη νέα πρόκληση.
Σας καλούμε να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική της ανταποδοτικότητας.
Σας καλούμε να διεκδικήσουμε:
  • Αποκλειστικά δωρεάν και υψηλής ποιότητας για το λαό υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας με απαγόρευση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Καμιά επιβολή τροφείων και πλήρη κάλυψη των αναγκών για την ολοκληρωμένη λειτουργία των σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Κανένας αποκλεισμός στα παιδιά των ελλήνων και ξένων εργαζομένων.
  • Πλήρη κάλυψη των αναγκών με σύγχρονα, κατάλληλα κτίρια, για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζόμενων.
  • Κάλυψη των κενών θέσεων με πρόσληψη του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα μακριά από ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Δημοτική Αναγέννηση
Η Γραμματεία
Μάιος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου