Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΤΑ: Απεργία 13 & 14 Δεκέμβρη ενάντια στις απολύσεις

Συγκέντρωση αύριο, Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Προσυγκεντρώσεις:
ΠΟΕ - ΟΤΑ, 11:00 π.μ., στα γραφεία της (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη)
Συνδικάτο ΟΤΑ, 11:00 π.μ. στην Ομόνοια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 και 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012-11.00 π.μ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην έκτακτη συνεδρίασή της που πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 και μετά τη φασιστική πρακτική του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που απολύει εργαζόμενους διαγράφοντάς τους από τα Μητρώα ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, αναθεώρησε τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων του κλάδου και αποφάσισε:
1. Σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, με πρωτοβουλίες των Συλλόγων γενικεύουμε τις καταλήψεις και πραγματοποιούμε συγκεντρώσεις ενημέρωσης. Συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται  σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι  έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα)  και στην πορεία  προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
2. Την προκήρυξη 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 13 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Δεκεμβρίου 2012.
3. Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 11.00 το πρωί έξω από το τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα).
Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας.
4. Αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Η Εκτελεστική Επιτροπή

Συνδικάτο ΟΤΑ
Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 11.00 το πρωί.
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Με 48ωρη απεργία συνεχίζουμε τον αγώνα μας απέναντι σε αυτή την βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που είναι αποφασισμένη να στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους των Δήμων. Να τσακίσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά αφού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβάλλει σε διαθεσιμότητα τους συναδέλφους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δήμων της χώρας που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).
Η κυβερνητικές δηλώσεις ότι μετακινούν πλεονάζον προσωπικό κανέναν δεν πείθουν!.
Απολύουν μαζικά εργαζόμενους και αυτό θα συνεχιστή μέχρι το 2015 για να φτάσουν τις 150 χιλιάδες απολύσεις που έχουν αποφασίσει από το μνημόνιο 3.
Οι απολύσεις είναι μέρος των συνολικότερων μέτρων και αναδιαρθρώσεων που αφορούν στην υποχρηματοδότηση των δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις και στοχεύουν σε ένα αποτελεσματικότερο κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
Το να προβάλουν σήμερα συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Δήμαρχοι, ως δήθεν αντιπρόταση στις απολύσεις, την καταγραφή και την αξιολόγηση των εργαζομένων στους Δήμους είναι σαν χύνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης, ότι τάχα, κάνει μετακινήσεις! Τέτοιες απόψεις δεν συνιστούν άμυνα! Αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργαζομένων, είναι επικίνδυνες!
Συνάδελφοι, Να δυσκολέψουμε κυβέρνηση - πλουτοκρατία. Ακόμη πιο αποφασιστικά, να συνεχίσουμε τους αγώνες, με μαζική συμμετοχή, με περιεχόμενο – πλαίσιο πάλης, με κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέας, με τα λαϊκά στρώματα της γειτονιάς, ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών, το χαράτσωμα του λαού.
Με οργανωμένη ταξική ανυπακοή να μην περάσουν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι απολύσεις.
Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και απαιτούμε την απόσυρση της.
Να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι και να αμείβονται κανονικά.
 Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 11.00 το πρωί.
H Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου