Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Εβδομάδα κινητοποιήσεων από Γ' ΕΛΜΕ - Επιτροπή Αγώνα

Η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς – γονείς – μαθητές και εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα.
  1. Την Τρίτη 10/9 στις 6.30 μμ στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
  2. Την Τετάρτη 11/9 μετά τον αγιασμό οργάνωση δράσεων ενημέρωσης των μαθητών και των γονιών και στις 12 το μεσημέρι σε κάθε δήμο να γίνει συγκέντρωση στις πλατείες,
    • Πετρούπολη στην Πλατεία Ηρώ
    • Καματερό – Αγ. Ανάργυροι στην Κεντρική Πλατεία
    • Ίλιον στην Κεντρική Πλατεία 
  3. Καλούμε τις δημοτικές αρχές να δηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα (με ψηφίσματα, οικονομική υποστήριξη, διοργάνωση-συμμετοχή ενημερώσεων, λαϊκών συνελεύσεων)
  4. Την Πέμπτη 12/9 στην Πετρούπολη συγκέντρωση στις 6.00 μμ στη στρογγυλή πλατεία
  5. Την Παρασκευή 13/9 στους Αγ. Αναργύρους και το Ίλιον στις 6.00 μμ
    • συγκέντρωση στις κεντρικές πλατείες και πικετοφορία-ενημέρωση στους κεντρικούς δρόμους των δήμων
  6. Μετατρέπουμε κάθε σχολείο – ιδιαίτερα τα ΕΠΑΛ – σε κέντρο αγώνα. Οι σύλλογοι διδασκόντων σε συνεργασία με τους απεργούς καθηγητές, τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές παίρνουν πρωτοβουλίες για έναν πολύμορφο αγώνα (με δρώμενα μέσα στα σχολεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αντιμαθήματα, κλπ)
Ίλιον, 9/9/2013
Γ΄ΕΛΜΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Δ. ΓΛΗΝΟΣ, ΕΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ)
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Η αντιδραστικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση, που προαναγγέλλεται μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στέλνει στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους τελικά, στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ωρομισθία.
Τα σχολεία καλούνται να λειτουργήσουν με 16.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους από πέρσι, 20.000 μαθητές των ΕΠΑΛ βρίσκονται εκτός σχολικής τάξης, ενώ με την εφαρμογή του «νέου λυκείου», σε βάθος τριετίας, 50.000 ακόμα μαθητές θα βρεθούν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, οι συμπτύξεις και το κλείσιμο σχολείων, η υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο, η υποβαθμισμένη σχολική στέγη, τα χιλιάδες προνήπια που μένουν εκτός των νηπιαγωγείων και τα χιλιάδες βρέφη εκτός των παιδικών σταθμών διαμορφώνουν ένα άθλιο και ταξικό σκηνικό.
Την ίδια στιγμή διαλύεται η δημόσια υγεία και οι κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος. Τα καταστήματα κλείνουν και οι κατεστραμμένοι επαγγελματίες συμπληρώνουν την εικόνα μιας διαλυμένης κοινωνίας των 1.500.000 ανέργων, ενώ η ανασφάλιστη – αδήλωτη εργασία των 10 € την ημέρα έχει γίνει προνόμιο για μερίδα της νεολαίας.
Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για μόρφωση όλων των παιδιών, είναι κοινός αγώνας όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Είναι αγώνας πολιτικής σύγκρουσης για το δικαίωμα στη ζωή του κόσμου της εργασίας. 
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για να ανατραπεί η πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και των όποιων εκφραστών της .
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου