Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η «Αλληλεγγύη» για την δημοτική αρχή και την αντικομουνιστική «ευρωπαϊκή μνήμη»

«...Η ουσία είναι ότι εντός της δημοτικής αρχής υπάρχουν άτομα-δημοτικοί σύμβουλοι ή και αντιδήμαρχοι, που θέλουν να λειτουργούν εξτρεμιστικά και με πρωτοφανείς επιθέσεις και συγκερασμούς στην ιστορία της Ευρώπης...»
Κριτική για το Έγγραφο - πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο για συνεργασία του δήμου με ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος "Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020" με το οποίο εξισώνεται ο φασισμός με τον κομμουνισμό και από την δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας»
Το κείμενο της:
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΜΚΟ (ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ + ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ) ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Έγγραφο-πρόταση εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο διέρρευσε μέσω της ηλεκτρονικής αποστολής των θεμάτων υπό συζήτηση, της 23ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη που μας πέρασε.
Στο έγγραφο, οι εισηγητές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, "Ευθύτυπος" και "Εργοερευνητική", καθώς και η αντιδήμαρχος οικονομικών κ.Παπαναγιωτάκη, που φέρεται να το υπογράφει, προτείνουν την εξίσωση του κομμουνισμού με τις απάνθρωπες πρακτικές και τα πιστεύω του ναζισμού και μάλιστα θέλουν να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2015", για να αναλάβουν και δράση ανιστόρητης και προκλητικής αντικομουνιστικής προπαγάνδας, σε μία περίοδο άκρας νεοφιλελεύθερης επίθεσης του καπιταλιστικού συστήματος που έχει φέρει το λαό μας σε σημείο πλήρους εξαθλίωσης και αναξιοπρέπειας. Θα εξισώσουμε δηλαδή τους έλληνες αγωνιστές αντάρτες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, και θα τους ταυτίσουμε με τους ναζί, τους φασίστες και τους ταγματασφαλίτες, που πρόδωσαν, λεηλάτησαν και κατ' έκλεψαν τη χώρα!

Ο δήμαρχος θέλησε να μιλήσει για "προβοκάτσια", προσπαθώντας να αποτινάξει από πάνω του, την όποια εμπλοκή με το θέμα, ενώ δεν δίστασε να αποστασιοποιηθεί (φοβούμενος προφανώς την όποια κριτική από "Αριστερά", ειδικά αυτή την κρίσιμη προεκλογική περίοδο) κι από το όνομα της κα. Δημητρίου που διευθύνει την ΜΚΟ "Ευθύτυπος", η οποία τυγχάνει να είναι και η ίδια ΜΚΟ μέσω της οποίας προσλαμβάνονται στο Δήμος μας οι ενοικιαζόμενοι 5μηνίτες εργαζόμενοι, απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς ασφάλιση το πρώτο δίμηνο της εργασίας τους και χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα!
Όμως η ουσία του θέματος αυτή τη στιγμή δεν είναι οι αμφίβολες και κατακριτέες ΜΚΟ και οι όποιες προβοκάτσιες προσπαθεί να εμπνευστεί ο κ.Σαράντης και να πετάξει το μπαλάκι στους εργαζόμενους. Η ουσία είναι ότι εντός της δημοτικής αρχής υπάρχουν άτομα-δημοτικοί σύμβουλοι ή και αντιδήμαρχοι, που θέλουν να λειτουργούν εξτρεμιστικά και με πρωτοφανείς επιθέσεις και συγκερασμούς στην ιστορία της Ευρώπης.
Για να είμαστε ξεκάθαροι, όπως ανέφερε και ο καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου Κώστα Δουζίνας σε παλιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει:
"Η Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με τη Δεξιά, από όποια σκοπιά και να την προσεγγίσουμε. Από ιστορική σκοπιά, δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στο ναζισμό, που ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή του 20ού αιώνα, και τον κομμουνισμό. Η υπόθεση περί παράλληλων ολοκληρωτισμών είναι δημιούργημα του ψυχρού πολέμου. Τα ναζιστικά καθεστώτα πιστεύουν στην ανωτερότητα μιας φυλής. Οι αριστερές ιδέες –ακόμα και οι ιδέες του υπαρκτού σοσιαλισμού παρά τις μεγάλες παραβιάσεις της σοσιαλιστικής ιδεολογίας- πάντα έβαζαν μπροστά το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αν εξετάσουμε το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο, οι ακροδεξιοί και οι ναζιστές αποτελούν τις ομάδες κρούσης του καπιταλισμού. Η ριζοσπαστική αριστερά προτάσσει την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, προσπαθώντας να αλλάξει ριζικά την κοινωνική και οικονομική δομή. Τέλος, προσεγγίζοντας το ζήτημα ηθικά, η αριστερά προβάλλει ένα καθολικό αίτημα ισότητας, ανεξάρτητα από την καταγωγή κάποιου, και προωθεί τις μεγάλες αξίες του Διαφωτισμού, μετά την εγκατάλειψή τους από τους φιλελεύθερους. Το μόνο που δείχνει η παρομοίωση των "δύο άκρων" είναι την σήψη ενός απεγνωσμένου συστήματος εξουσίας, που θα κάνει οτιδήποτε για να μπορέσει να διασωθεί από τον γκρεμό."
πηγή: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Το εισηγητικό κείμενο της δημοτικής αρχής προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου (Α.Π. 50122/5 Δεκεμβρίου 2013) που υπογράφει η αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών Μαρία Παπαναγιωτάκη:
ΘΕΜΑ: Συνεργασία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με σκοπό την κατάθεση πρότασης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020»
Με το υπ’ αρ. Α.Π. 35805/09-09-2013 ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών – Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ενημερώθηκαν οι φορείς της χώρας μας για το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020» ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και έγκαιρη προετοιμασία των σχεδίων δράσεών τους που εντάσσονται στο ανωτέρω πρόγραμμα.
Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΚΕ.ΚΑ.) με διακριτικό τίτλο «ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ» και την «ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ» Μη Κερδοσκοπική Εταιρία προτίθεται να υποβάλλει πρόταση στο Σκέλος 1: Ευρωπαϊκή μνήμη και στο Σκέλος 2: Σχέδια Κοινωνίας Πολιτών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο, στο Σκέλος 1: Ευρωπαϊκή Μνήμη, τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα). Επίσης, στο πλαίσιο αυτού του σκέλους, θα επιδοτηθούν έργα που αφορούν σημαντικές στιγμές της πρόσφατης ευρωπαϊκής ιστορίας, οι οποίες υπογραμμίζουν και ενθαρρύνουν την ανοχή, την αμοιβαία κατανόηση, τον διαπολιτισμικό διάλογο και τη συμφιλίωση.
Το Σκέλος 2: Σχέδια Κοινωνίας Πολιτών, αφορά έργα διεθνικών συμπράξεων και δικτύων, τα οποία εμπλέκουν πολίτες σε δράσεις που αφορούν κοινοτικές πολιτικές με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε κοινοτικό επίπεδο σε πεδία πολιτικής, σχετιζόμενα με τους στόχους του προγράμματος.
Με βάση τα παραπάνω, προτείνεται το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει στη λήψη απόφασης για : 1) Την έγκριση συνεργασίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού με το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΚΕ.ΚΑ.) με διακριτικό τίτλο «ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ» και την «ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ» Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την κατάθεση πρότασης – φακέλου από το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΚΕ.ΚΑ.) με διακριτικό τίτλο «ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ» στο νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020».
2) Την εξουσιοδότηση προς το νόμιμο εκπρόσωπό του Δήμου και Δήμαρχο κ. Νικόλαο Α. Σαράντη για να υπογράψει την συμφωνία συνεργασίας και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο που τυχόν απαιτηθεί για την κατάθεση της πρότασης - φακέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου