Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση από ΚΚΕ σε σύσκεψη για Άτταλο

Κυριακή 1 του Δεκέμβρη 2013 στις 11.30 το πρωί
στο καφενείο κοντά στην στρογγυλή πλατεία του Αττάλου (Παπάγου 91)
Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής του Αττάλου στο Καματερό αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υποχρέωση καταβολής ποσών εξαιτίας της ολοκλήρωσης της πράξης εφαρμογής. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της ιδιοκτησίας και ανέρχονται μέχρι και σε χιλιάδες ευρώ.
Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια είναι στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης και το εισόδημα της πλήττεται καθημερινά, είναι αδύνατη για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Αττάλου η καταβολή των ποσών αυτών. Άλλωστε δεν ευθύνονται για το γεγονός ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται με καθυστέρηση 30 χρόνων.
Αναδείξαμε το θέμα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και θέσαμε ως κεντρικό ζήτημα να ανασταλεί η απαίτηση από τη διοίκηση του δήμου. Ακόμα και ένα ευρώ σήμερα αποτελεί βάρος για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πολιτικό-πολιτιστικό Διήμερο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή και Σάββατο, 29 & 30 του Νοέμβρη 2013 στο Μαρία Έλενα
Οι νέοι/νέες ΣΥΡΙΖΑ & η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγ.Αναργύρων-Καματερού διοργανώνουν πολιτικό-πολιτιστικό Διήμερο στις 29 & 30 Νοεμβρίου στο Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού "Μαρία-Έλενα" (Αγ.Παρασκευής 38-40 Ανάκασα-Αγ.Ανάργυροι ΕΔΩ).
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11 στις 20.30 οι ΝΕΟΙ & οι ΝΕΕΣ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα: "Συρρίκνωση της Δημοκρατίας στην εποχή της πληροφορίας" ή αλλιώς "Πώς θα διώξουμε το μαύρο απο τις ζωές μας.."
με τους ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΚΗ ΡΗΓΟ και ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΙΤΣΗ.
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11 στις 19.30 η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική εκδήλωση με θέμα: "Οι πρώτες 100 μέρες της Κυβέρνησης της Αριστεράς"
με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωσημε τον ΝΙΚΟ ΤΟΥΛΙΑΤΟ & τους συνεργάτες του.

«Κρήσσα Γη... Ελληνική» από την Ένωση Κρητών

Το Δ. Σ. της Ένωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα οργανώνει εκδήλωση με τίτλο Κρήσσα Γη... Ελληνική.
Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 στο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μαρία – Έλενα» (Αγίας Παρασκευής 40, Άγιοι Ανάργυροι, Ανάκασα).
Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης θα καλύψει μουσικά τη βραδιά με τραγούδια - σύμβολα της Κρητικής μουσικής παράδοσης.
Ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης θα πλαισιώσει λογοτεχνικά την εκδήλωση καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου θα ολοκληρώσουν αυτό το αφιέρωμα.
Είσοδος ελεύθερη

"Παραδοσιακό "Ρακιτζό" από τον Σύλλογο Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων

Ο Σύλλογος Ναξιωτών σας προσκαλεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και από ώρα 10 π.μ. στον "Πευκώνα" ((πλατεία Αγίων Αναργύρων, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο) στην αναβίωση του παλιού εθίμου της απόσταξης της ρακής (ρακιτζό).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανό παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με άφθονο κρασί και φαγητό.
Η τιμή συμμετοχής κατ' άτομο είναι 10 ευρώ με τη ρακή κερασμένη από το Σύλλογο.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο:6977.068.919 και στο Facebook

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση για το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο δημόσιος διάλογος και οι ανοιχτές εκδηλώσεις και συσκέψεις για το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ, το οποίο ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή 29 Νοέμβρη στην Αθήνα.
Οι οργανώσεις Δυτικών συνοικιών του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. πραγματοποιούν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου,  7:30 μ.μ. στο ΚΥΒΕ Περιστερίου εκδήλωση με θέμα "Η Κομμουνιστική Προοπτική στην Εποχή της Κρίσης και των μεγάλων Επαναστατικών δυνατοτήτων" με ομιλητές τους:

Άγγελο Χάγιο, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ. και
Δημήτρη Γράψα, μέλος του Κ.Σ. της ν.Κ.Α.


Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο Γιώργος Κομματάς υποψήφιος δήμαρχος από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοτική παράταξη Αλληλεγγύη, η δύναμη μας (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) εξέδωσε ανακοίνωσή με την οποία μας ενημερώνει ότι στη Γενική της Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 του Νοέμβρη στον Πευκώνα αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει υποψήφιό της για δήμαρχο Αγίων Αναργύρων - Καματερού τον γιατρό Γιώργο Κομματά.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Συνδημότες και συνδημότισσες, 
Η «Αλληλεγγύη» ανοίγει τα πανιά της ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, διεκδικώντας το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.
Η συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη, η δύναμη μας» αποφάσισε ομόφωνα, να προτείνει υποψήφιό της για δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού τον αγωνιστή γιατρό Γιώργο Κομματά, με μία και μόνη φιλοδοξία: Να αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου οι δημότες και οι δημότισσες και όχι οι υπηρέτες του μνημονίου και του «Καλλικράτη», οι υποταγμένοι στις όποιες επιλογές της κεντρικής εξουσίας και των τροϊκανών

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κοινωνικά κινήματα και Συλλογικότητες στη Βορειοδυτική Αθήνα

Βοτανικός Κήπος
Η κατάληψη του Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης διοργάνωσε την Πέμπτη 14 του Νοέμβρη 2013 στις 8 το βράδυ εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικά κινήματα και συλλογικές δράσεις στη βορειοδυτική Αθήνα 1950-2013 Ίλιον - Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό - Πετρούπολη».
Ομιλητής ήταν ο οικονομολόγος Αντρέας Μηλιώνης, ο οποίος ως ερευνητής της τοπικής ιστορίας έχει συγγράψει βιβλία για τη Πετρούπολη και την ομάδα του, τον Άρη Πετρουπόλεως, τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό, ενώ ήδη ετοιμάζει βιβλίο και για το Ίλιον (Νέα Λιόσια).
Μετά την εισήγηση του Α.Μ., που σας παρουσιάζουμε, ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση από τους συμμετέχοντες.
Κοινωνικά κινήματα και Συλλογικότητες
στο χώρο της Βορειοδυτικής Αθήνας 1950 - 2013
1.     Ο χώρος
Ο χώρος της βορειοδυτικής Αθήνας στον οποίο θα αναφερθούμε στη συνέχεια, συνολικής έκτασης 25 τετρ. χιλιομέτρων περίπου, περιλαμβάνει τους Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης. Με βάση τα σημερινά διοικητικά όρια των Δήμων ορίζεται ανατολικά από τον Κηφισό, βόρεια από την Κορυφογραμμή του Ποικίλου, το Άνω Γεροβουνό, νοτιοδυτικά από τις οδούς Φωλοπούλου, Σύρου, Χανίων, Ηρακλέους, Χίου Φλωρίνης, Αγίου Γεωργίου. Κων/πόλεως, Περικλέους, βουνό.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εκδρομή Συλλόγου Πελοποννησίων

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 ο Σύλλογος Πελοποννησίων Αγίων Αναργύρων διοργανώνει μονήμερη εκδρομή σε Όσιο Λουκά Βοιωτίας, Αράχωβα, Γαλαξίσι, Ιτέα, Λειβαδιά και Κρύα.
Η αναχώρηση θα γίνει 7:30 το πρωί με επιστροφή το απόγευμα.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στα τηλέφωνα 6974.875.596  & 6934.657.034


Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Την χαμηλότερη τιμή ζητούν οι κάτοικοι του Αττάλου

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ
Καλούν την ΤΡΙΤΗ 19/11/13 στις 5:45 μ.μ. στην Καθολική εκκλησία Αγίων Αναργύρων 
Έφτασε ο κόμπος στο χτένι ...............
Ένα κεραμίδι φτιάξαμε για να στεγάσουμε την οικογένεια μας –με θυσίες και ιδρώτα– αν δεν το χρωστάμε ακόμα και βάλθηκαν τρόικα-κυβέρνηση–δήμοι, με τους δυσβάσταχτους φόρους, χαράτσια, υπέρογκα δημοτικά τέλη και τις συνεχείς απειλές για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, για να τα δώσουν στα κοράκια της «αγοράs» - τράπεζες, real estate, κλπ.
Φτάνουν πια οι εκβιασμοί και οι απειλες ............
Σ' αυτήν τη δύσκολη εποχή για όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους σε οικονομική καταστροφή, συνταξιούχους της περιοχής μας, ήρθε η δημοτική αρχή του δήμου μας Αγ.Αναργυρων-Καματερού, να προσθέσει έναν ακόμα εκβιασμό, την είσπραξη της εισφοράς γης σε χρήμα με τα υπέρογκα ποσά για την περιοχή του ΑΤΤΑΛΟΥ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Καλούμε την Δημοτική αρχή να υλοποιήσει τώρα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον εξώδικο συμβιβασμό, για χαμηλότερη τιμή, σύμφωνη με τις προτάσεις των κατοίκων στη χαμηλή τιμή και την επ' αόριστον αναβολή της είσπραξης της.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ.
Το δίλημμα είναι ένα:
Θα βάλει κι αυτή το χέρι της στο να κινδυνεύσει να χαθεί το βασικό κοινωνικό αγαθό της κατοικίας για τους μεροκαματιάρηδες - συνταξιούχους, άνεργους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους του Αττάλου;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΤΩΡΑ, να πάρει επιτέλους την πολιτική ευθύνη το δημοτικό συμβούλιο και να αποφασίσει τον καθορισμό της χαμηλότερης τιμής σύμφωνη με τις προτάσεις μας.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ την Τρίτη 19/11/13 5:45 μ.μ. επί της Λ. Φυλής (έξω από την καθολική εκκλησία Αγίων Αναργύρων) 
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ξύλινα Χάλκινα Κρουστά

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στον «Πευκώνα»
Παρουσίαση του βιβλίου διηγημάτων του Πάνου Σκουρολιάκου «Ξύλινα Χάλκινα Κρουστά»
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Αντώνης Γκατζής
Διηγήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου
Στο τέλος της βραδυάς θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε
στο τραγούδι την Θεοδοσία Στίγκα,
στην κιθάρα τον Σπύρο Κονσολάκη και
τον τραγουδοποιό Γιάννη Νικολάου
Διοργάνωση: Καφέ Τέχνης  «Πευκώνας»  /  Εκδόσεις του Αυγούστου
Σχετικά: Τα αμόλυντα, τα υπέροχα, τα εξαιρετικά του Πάνου Σκουρολιάκου

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

22η (τακτική) συνεδρίαση 2013 Δημ. Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο παλιό δημαρχείο (απέναντι από εκκλησία Αγίων Αναργύρων).
Μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης
  • Συζήτηση και λήψη απόφασης αναφορικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Δ.Κ. Καματερού από τις πρόσφατες πλημμύρες.


21η (τακτική) συνεδρίαση 2013 Δημ. Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο παλιό δημαρχείο (απέναντι από εκκλησία Αγίων Αναργύρων).
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
  1. Ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αγίων Αναργύρων– Καματερού για το έτος 2014.
  2. Παράταση της συμβατικής προθεσμίας του έργου «Κατασκευή 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στους Αγίους Αναργύρους».

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Για τις καταστροφές στο Καματερό

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξ. Ελλήνων στην περιοχή
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την περιοχή που έχει εγκαταλειφθεί απο την πολιτεία
Την συμπαράστασή τους στους πληγέντες κατοίκους του Καματερού εξέφρασε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Χαρά Καφαντάρη, Ρένα Δούρου, Αποστόλη Αλεξόπουλου αλλά και μέλη της δημοτικής παράταξης Αλληλεγγύης Αγίων Αναργύρων Καματερού. Το κλιμάκιο συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής που για άλλη μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αδράνεια και την αδιαφορία της πολιτείας να δημιουργήσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, με αποτέλεσμα η δυνατή νεροποντή που είχαμε την Δευτέρα το βράδυ, να καταστρέψει τον κεντρικό συγκοινωνιακό άξονα της περιοχής αλλά και να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και καταστήματα.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου

Σάββατο, 16 του Νοέμβρη 2013, ώρα 7:00 μ.μ
Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μαρία Έλενα», Αγίας Παρασκευής 40
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον / Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον*
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού, ο Οργανισμός Αθλητισμού και Παιδείας, ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικής Μουσικής και Ποίησης και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγ. Αναργύρων Καματερού σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου
Μουσικό αφιέρωμα από το σύνολο «Ρωμιοσύνη». Τραγουδούν:
Νατάσσα Μοϊσόγλου, Νατάσσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Σιδηράς
*«Ο Φασισμός». Μουσική Θάνου Μικρούτσικου, ποίηση Φώντα Λάδη, ερμηνεία Μαρία Δημητριάδη από το LP «Τραγούδια της λευτεριάς» (1978)

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πλημμύρες: βαρύτατες οι ευθύνες κυβέρνησης και δημάρχων

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από την επικοινωνιακή φιέστα παλαιάς (και πράσινης) κοπής στο ρέμα της Εσχατιάς, στο Καματερό και ο «κακός καιρός» ήρθε και ανέδειξε τις βαρύτατες ευθύνες κυβέρνησης, περιφερειαρχών και δημάρχων για τη ζωή και ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής μας.
Ανέδειξε, επίσης, τα πλημμελή μέτρα προστασίας και προφύλαξης που λαμβάνουν οι εταιρείες κατασκευής έργων. Η ευθύνη και εδώ των τοπικών αρχών είναι μεγάλη, μιας και τις περισσότερες φορές, δεν ελέγχουν, αλλά περιορίζονται να ζητούν αντισταθμιστικά οφέλη.
Είδαμε, λοιπόν, τις προηγούμενες μέρες, τα τρία πράσινα παιδιά, Χρυσοχοΐδη, Ζενέτο και Σαράντη, να φωτογραφίζονται στο ρέμα (κι όχι μόνον αυτοί) και να προβάλουν με δελτίο τύπου το «έργο» τους.
Προκειμένου δε, να αποκτήσουμε και «όραμα» στο δρόμο προς τις τοπικές και όχι μόνο εκλογές που έρχονται, η Ελευθεροτυπία, δυο μέρες μετά, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Όαση στην Εσχατιά», παίρνοντας τη σκυτάλη στην επικοινωνιακή τους πολιτική. Η «όαση» πρόκειται για την εξαγγελία δημιουργίας ενός πάρκου από την «κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς», δίπλα στο (πολύπαθο, ταλαιπωρημένο και προβληματικό από τις πολιτικές τους) πάρκο Τρίτση.
Φυσικά, δεν είδαμε στα παραπάνω δελτία τύπου και άρθρα, λέξη για την ανάγκη πρόβλεψης «...ώστε να μην ξαναζήσουμε εφιαλτικές μέρες όπως η χθεσινή...». Φωνάζουν, τώρα, κατόπιν εορτής και παρουσιάζονται ως θύματα για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες.
Μήπως δεν ξέρουν όλοι αυτοί οι αρμόδιοι ότι σε κάθε βροχή υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.
Μήπως είναι η πρώτη φορά που πλημμύρισαν στο Καματερό;
Μήπως πήραν ή φρόντισαν να ληφθούν κάποια προληπτικά μέτρα;
Μήπως, μήπως, μήπως...
Διαβάστε σχετικά:
Καματερό “SOS”: Πλημμυρίσαμε ΞΑΝΑ (από δημοτική κίνηση Αλληλεγγύη)
Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις καταστροφές από τη νεροποντή στο Καματερό
Δελτίο Τύπου (2) του Δήμου
Δείτε κι ακούστε τον  Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων στον ΣΚΑΪ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Κοινωνικά κινήματα και συλλογικές δράσεις στη βορειοδυτική Αθήνα (Ίλιον - Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό – Πετρούπολη) 1950-2013»


Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρα 8 μ.μ.
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος
Βιβλιοπαρουσίαση/Συζήτηση:
«Κοινωνικά κινήματα και συλλογικές δράσεις στη βορειοδυτική Αθήνα (Ίλιον - Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό – Πετρούπολη) 1950-2013»
Ομιλητής: Ανδρέας Μηλιώνης, οικονομολόγος-ερευνητής τοπικής ιστορίας,
Διοργάνωση: Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος
Τόπος: Πετρούπολη (ΕΔΩ)

Λίγα λόγια για την εκδήλωση
Στην εκδήλωση παρουσιάζονται τα σημαντικότερα γεγονότα που επηρέασαν τη ζωή των κατοίκων στους τρεις Δήμους της Βορειοδυτικής Αθήνας από τα μέσα του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας καθώς και οι φορείς που πρωταγωνίστησαν σε αυτά.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Party της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Πευκώνα

Η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας προσκαλεί στο πάρτυ που διοργανώνει, σήμερα Σάββατο στις 22.00 στον Πευκώνα Αγ. Αναργύρων.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Προσλήψεις 15 γυμναστών με σύμβαση έργου 8 μηνών

Δημοσιεύθηκε στη διάυγεια η ανακοίνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού για την πρόσληψη 15 γυμναστών πτυχιούχων καθηγητών φυσικής αγωγής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με σύμβαση μίσθωσης έργου, διάρκειας έως οχτώ (8) μήνες, για τις εξής και κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες:
  • ·         Τέσσερεις (4) ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με ειδικότητα ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
    ·         Δύο (2) ΠΕ ΚΑΘ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με ειδικότητα ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ)
    ·         Τρεις (3) ΠΕ ΚΑΘ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με ειδικότητα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    ·         Ένας-μία (1) ΠΕ ΚΑΘ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με ειδικότητα ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
    ·         Δύο (2) ΠΕ ΚΑΘ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με ειδικότητα ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
    ·         Ένας-μία (1) ΠΕ ΚΑΘ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με ειδικότητα ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
    ·    Ένας-μία (1) ΠΕ ΚΑΘ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με γνώση και προϋπηρεσία σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού μυϊκής ενδυνάμωσης-φυσικής κατάστασης-σωματικής διάπλασης-εκγύμνασης εφήβων, ανδρών, γυναικών και ατόμων τρίτης ηλικίας, για τα γυμναστήρια του Δήμου
    ·         Ένας-μία (1) ΠΕ ΚΑΘ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με ειδικότητα ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Νομικού Προσώπου (Δ/νση : Λ. Δημοκρατίας & Ι. Μέρλα – Άγιοι Ανάργυροι – Γραφείο Προσωπικού – Τηλ. 213 2039970), κατά τις ώρες 09.00 έως 13.00, από την επόμενη της δημοσίευσης της προκήρυξης και για δέκα (10) αποκλειστικά ημερολογιακές ημέρες, έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 /11/2013.


Η ανακοίνωση στη διαύγεια


Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΡΤ είναι υπόθεση όλων μας!

Όλοι στο συλλαλητήριο στην ΕΡΤ 4 μ.μ.
Κόσμος συγκεντρώνεται από τώρα στο ραδιομέγαρο 
«Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, τα ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης μπήκαν απόψε στις 4.20’ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο...» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου. Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας....»  αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ..
Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ΕΡΤ!
Παρακολουθείστε http://www.ertopen.com/

Με αφορμή το καθάρισμα του Ποδηλατόδρομου

Άρθρο παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» Γιάννη Γκολφινόπουλου
Εθελοντισμός:
1. Συλλογικά Οργανωμένη δράση για την επανάκτηση, την επέκταση και την προώθηση του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αγαθών, ή
2. υποκατάστατο της δραστηριότητας του κράτους στο πεδίο της κοινωνικής πρόνοιας;
Εχθές, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε από το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και σε συνεργασία -ύστερα από πρόσκληση- με Εθνοτοπικούς Συλλόγους, με τα Σώματα Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και με την στήριξη της Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ, εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του Ποδηλατόδρομου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως της Δημοτικής Κοινότητας Αγ.Αναργύρων.
Η δημοτική μας κίνηση «Αλληλεγγύη» το κοινοποίησε, προσκάλεσε κόσμο, συμμετείχε, αλλά θέτει και τους προβληματισμούς της:
Εθελοντισμός ορίζεται «η εθελοντική προσφορά χρόνου και δεξιοτήτων για την παροχή υπηρεσιών και την επίτευξη στόχων, χωρίς την αναμονή άμεσης χρηματικής αποζημίωσης. Περιλαμβάνει την απευθείας παροχή υπηρεσιών, τη συμμετοχή σε ομάδες δράσης, τη συνηγορία για συγκεκριμένα αιτήματα προς όφελος ομάδων ή ατόμων, τη συμμετοχή στη διοίκηση δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, την αυτοβοήθεια, την αμοιβαία βοήθεια, καθώς και ένα ευρύ φάσμα άτυπων μορφών βοήθειας»(Cnaan, Handy καιWindsworth, 1996: 364)
Θα μπορούσαμε σε πολύ γενικές γραμμές, να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα (1) στη συλλογικά οργανωμένη εθελοντική δράση (κοινοτική εργασία) και (2) τον εθελοντισμό ως ιδιωτική δράση που κατευθύνεται από το κράτος ή από μεγάλες επιχειρήσεις.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις, εκδηλώσεις, εκδηλώσεις....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Τρένο Αλληλεγγύης - Κέντρο Ψυχικής Υγείας
Τετάρτη, 6 του Νοέμβρη 2013, ώρα 7:00 μ.μ. στον Πευκώνα
Συζήτηση με θέμα: «Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία» με ομιλητή τον ψυχίατρο Θεόδωρο Μεγαλοοικονόμου
Ακαδημία Πολιτών
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 και στις 7μμ, στο παλιό Δημαρχείο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Τσιμπουράκης, Μαθηματικός, Αρχιτέκτων, Συγγραφέας, θα μιλήσει για το Ευπαλίνιον Όρυγμα της Αρχαίας Σάμου.
Σύλλογος Πελοποννησίων
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και στις 7 μ.μ., στη «Μαρία Έλενα»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων σε συνεργασία με την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «Το Κούγκι» σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση του Ηλία Δήμα «Το προξενιό της Λενιώς». Θα ακολουθήσει Πελοποννησιακό κέρασμα - Είσοδος ελεύθερη
Ένωση Κρητών
Το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων σας καλεί όλους στην επετειακή εκδήλωση του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στις 19:00 στην αίθουσα του Συλλόγου. Θα παρουσιαστεί το χρονικό του Ολοκαυτώματος, ποιήματα από παιδιά του Συλλόγου, χοροί και τραγούδια. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κρίση και Ψυχική υγεία -συζήτηση

Τετάρτη, 6 του Νοέμβρη 2013, ώρα 7:00 μ.μ. στον Πευκώνα 
Το «Τρένο της αλληλεγγύης» και το «Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων» διοργανώνουν συζήτηση με θέμα:
«Οικονομική κρίση και  ψυχική υγεία»
Ο ψυχίατρος Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου (διευθυντής του 9ου Ψυχιατρικού Τμήματος στο Δαφνί) και οι συνεργάτες του, θα συζητήσουν μαζί μας τα προβλήματα που προκάλεσε η δυσβάσταχτη οικονομική κρίση στη ψυχική μας υγεία και στη ζωή μας. Θα προσπαθήσουν να μας δείξουν τον τρόπο να αντλήσουμε αισιοδοξία και να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε την καταστροφή.
Σας καλούμε να καταθέσετε τον προβληματισμό σας, τις αγωνίες σας και να αποδείξουμε ότι στην κρίση μαζί είναι καλύτερα.
«Τρένο Αλληλεγγύης»

Αντιεπιστημονική η δημοσκόπηση του Βήματος που παρουσίαζε ως τον 5ο δημοφιλέστερο δήμαρχο τον Νίκο Σαράντη

Στο ThePressProject δημοσιεύθηκε σήμερα απόρρητη έκθεση της Ελεγκτικής Εταιρίας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης, σύμφωνα με την οποία η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής στις 15 Σεπτεμβρίου και που αφορούσε τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με την οποία παρουσιάζονταν οι 5 δημοφιλέστεροι περιφερειάρχες και οι 20 δημοφιλέστεροι δήμαρχοι στης χώρας κρίνεται αναξιόπιστη.
Η δημοσκόπηση αυτή που πραγματοποιήθηκε από την Κάπα-Research αποτέλεσε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΒΗΜΑ της Κυριακής και φυσικά αναπαράχθηκε από «ευνοημένους» και συνεργάτες τους..
Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη μεταξύ 3 και 18 Ιουλίου, σε δείγμα 30.249 ατόμων, προκάλεσαν την αντίδραση της ΚΕΔΕ και στις 20 Σεπτεμβρίου ζητήθηκε η διενέργεια ελέγχου.
Η έκθεση Ελέγχου

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία καταναλωτή

Ως απλός καταναλωτής διαμαρτύρομαι έντονα για το εθελοδουλικό κείμενο – απόφαση* του Δ.Σ. καταστηματαρχών Αγίων Αναργύρων – Καματερού, σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων της περιοχής την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου 2013.
Εκτιμώ πως, μετά λόγου γνώσεως, οι υπεύθυνοι (αποκλείω την έλλειψη διορατικότητας – σκοπιμότητας, δεν ξέρω) απαραδέκτως οδηγούν τους καταναλωτές βορά στα πολυκαταστήματα και στα Mall.
Ο χρόνος υπάρχει κύριοι. Τα λεφτά δεν υπάρχουν...
Τώρα, όσον αφορά στον ημι-αγράμματο συντάκτη του κειμένου, τι να πω!! Άξιος ο μισθός του.
Και κλείνοντας. Για το συμφέρον όλων μας, καταναλωτών και μικροκαταστηματαρχών, σήμερα 3-11-2013 ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΓΟΡΕΣ
Όλο τον άλλο χρόνο, όμως, στηρίζουμε τα συνεπή καταστήματα της περιοχής μας
Ενεργός πολίτης – καταναλωτής
* Η απόφαση είναι κατά πλειοψηφία γιατί διαφώνησε η παράταξη της ΠΑΣΕΒΕ
* Τι κείμενο μας δόθηκε από συμπολίτη μας για δημοσίευση
* Την ανακοίνωση δεν την έχουμε, αλλά, το περιεχόμενό της μας το επιβεβαίωσαν έγκυρες πηγές
Τι προβλέπει και ποιους πλήττει ο νόμος για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οι ναιμεναλλάδες

Την αλήθεια / την «φτιάχνει» κανείς / ακριβώς / όπως / φτιάχνει και το ψέμα
(Σηματολόγιον – Οδ. Ελύτης)
Γράφει ο Δημήτρης Φεργάδης
Δεν είχα θέμα μέχρις (το τότε παρόν) που βρέθηκα κοντά σε μια παρέα «μια χαρά ανθρώπων» (ναι, το είδος υπάρχει ακόμα στις μέρες μας). Ψιλοεπώνυμοι, «της επαρχίας της Αθήνας… επικηρυγμένοι…» έδειχναν άνετοι και με αίσθηση παράγοντα που θεωρεί (αυταπόδεικτα) πως (ψιλοσυν)διαμορφώνει τουλάχιστον την μέση κοινή γνώμη. Τυχαία. Δεν το επεζήτησα. Και παρακολούθησα, κρυφακούγοντας (η αγωγή… - τα’ αγώγι μου λείπει – δεν μου λείπει) με ενδιαφέρον και περιέργεια (το μάλλον) τα λεγόμενά τους.
Ευγενείς (με καταγωγή πιθανώς από χωριό με λίγα σπίτια...), με επιστημοσύνη (μπακαλοκουρείου), αναλυτικοί (με ίσκιο απογέματος για μπόι), υπεράνω των επουρανίων. «Γυαλισμένοι» (ως πρέπει) και …βολεμένοι (ως ψιλο-έδειχναν). Και όταν λέμε βολεμένοι μη νομισθεί κατ’ ανάγκη και κονομημένοι (του δέοντος πλέον). Φτωχομπινέδες της σειράς αγωνιούντων μικρομεσαίων. Απλά (και το γνώριζαν πως το γνώριζαν οι συμβατικοί τους και μη φίλοι) αρκούντως (με τους όποιους τρόπους και μεθοδεύσεις) πάνω από αυτό που τους αναλογούσε με το «κουμπάσο». Όλα αυτά καθώς απολάμβαναν (το φαίνεσθαι του είναι τους) το λαϊκό (must του σήμερα) τσιπουράκι τους.

Συνέλευση κατοίκων Αττάλου Αγ. Νικολάου για εισφορά γης

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 11 π.μ. στο 8ο Δημ. Σχολείο Αττάλου
Από παλαιότερη συνέλευση
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΚΑΛΕΣΜΑ
Είμαστε
κάτοικοι του Καματερού περιοχής Αττάλου Aγ.Νικολαου,που τα τελευταία χρόνια ζούμε την καταστροφή από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων με τη μείωση των μισθών, συντάξεων, με τις απολύσεις, την καταστροφή κάθε κοινωνικής παροχής, την ανελέητη φοροληστεία, τα χαράτσια.
Και μέσα σ’ αυτή την φτωχοποίηση ήρθε ο Δήμος να μας αποτελειώσει με την επιβολή της εισφοράς γης και σε χρήμα με ποσά που αγγίζουν εισοδήματα, που αντιστοιχούν σε ένα χρόνο έως και 2 χρόνια εργασίας(μέχρι και 35000 ευρώ!!!!). Για κάποιους, μάλιστα, συνταξιούχους δεν ξεχρεώνονται έστω και αν δίνουν όλη τη σύνταξη τους χωρίς να τρώνε για το υπόλοιπο της ζωής τους. Σε λίγο καιρό η εισφορά θα έρθει και στην περιοχή του Αγ.Τρύφωνα και του Γεροβουνού.
Το κίνητρο άραγε της δημοτικής αρχής είναι άραγε το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της περιοχής ή η έλλειψη πόρων λόγω των περικοπών των μνημονίων;

Ψυχή φευγάτη...

Έργο: Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιεθ Μεχίας (1969)
Ποίηση: Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Απόδοση στα Ελληνικά: Νίκος Γκάτσος
Σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας: Σταύρος Ξαρχάκος
Μπουζούκι: Κώστας Παπαδόπουλος (Info)
Αφήγηση: Μάνος Κατράκης
Ερμηνεία: Κώστας Πασχάλης 
Πηγή video Vicky Papaprodromou