Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ

Σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11 ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ Β΄ ΚΑΠΗ
ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ … ΑΠΩΝ
Αγαπητοί συγκάτοικοι της γειτονιάς του Σαλίγκαρου,
Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 πήγαμε ως γειτονιά, στο Δημοτικό συμβούλιο να διαμαρτυρηθούμε για τη συνέχιση λειτουργίας των κεραιών της WIND και της COSMOTE στο κτήριο της οδού Δημοκρατίας.
Οι κεραίες αυτές τοποθετήθηκαν παράνομα, φαίνεται να πήραν παράνομα ρεύμα και μην πλήρωσαν ποτέ μέχρι τον φετινό Ιούλιο, λογαριασμούς και τέλη. Οι έλεγχοι από τη ΔΕΗ που έγιναν πάλι και πάλι έδειξαν ότι υπάρχουν παρανομίες. Η πολεοδομία απεφάνθη ότι η κεραία της WIND είναι παράνομη και ότι το κτήριο έχει πολλές πολεοδομικές παραβάσεις. Έδωσε μάλιστα προθεσμία ενός μήνα και ως τις αρχές Οκτώβρη έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί η κεραία και η εξωτερική σκάλα. Ένα μήνα μετά τη λήξη της προθεσμίας και τα δύο είναι στη θέση τους.
Τι γίνεται όμως με την «μη παράνομη» Cosmote; Στο δικαστήριο που έγινε τον Ιανουάριο του 2015 και οι δυο εταιρίες προσκόμισαν μετρήσεις για να αποδείξουν ότι λειτουργούσαν εντός ορίων και με ασφάλεια. Στο διάστημα εκείνο που έγιναν οι μετρήσεις όμως δεν υπήρχε καν αίτηση για ρευματοδότηση (!!!) από την «μη παράνομη» Cosmote, η οποία κατατέθηκε το Φεβρουάριο και «έλαβε» ρεύμα το Μάιο;!

Τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΔΕΔΔΗΕ «αγνοούσε» ότι έδινε ρεύμα και ο Δήμος δεν εισέπραττε καθόλου Δημοτικά Τέλη και ΤΑΠ. Τι πιο λογικό αμέσως μετά από αυτές τις αποκαλύψεις από τη γειτονιά να κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες που θα καταδείξουν αν και σε ποιους υπάρχουν ευθύνες; Αν είναι ή δεν είναι οικονομικό σκάνδαλο…
Τι έχει γίνει όμως ως τώρα; Πέρα από ένα «πυροτέχνημα» διακοπής ρεύματος των κεραιών για περίπου μια βδομάδα; …απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!
Αγαπητοί γείτονες, κανένας από εμάς δεν έχει το δικαίωμα να μην πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, η το ΤΑΠ έστω και αν δεν έχει χρήματα για τα βασικά. Γιατί λοιπόν δεν φροντίζουν να τα εισπράξουν από αυτούς που σίγουρα έχουν; Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διάκριση; Κάποιοι φαίνεται να είναι πιο «ΙΣΟΙ» απέναντι στους νόμους. Το πιο βασικό όμως είναι η υγεία μας. Παρά τις διαβεβαιώσεις ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι μια κεραία πάνω από το κεφάλι του δεν είναι και επικίνδυνη; Είναι καιρός για ριζικές λύσεις!
Με τον μέχρι τώρα αγώνα μας μετράμε νίκες:
Επιβάλλαμε τον καθαρισμό και την υποτυπώδη έστω περίφραξη μέρους του κτιρίου (θυμάστε το νερό στο υπόγειο, τα τρωκτικά, τα περιστέρια, τα σκουπίδια)
Αποκαλύψαμε αλήθειες και παρανομίες
Έχουμε φτάσει πολύ κοντά να φύγει η κεραία της WIND
Είμαστε ένα βήμα πριν την οριστική νίκη.
Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να συνεχίσουμε.
Συντονισμένοι και ενωμένοι!
ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΟΥΓΑΡΑ ΚΕΡΑΙΕΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11 ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ Β΄ ΚΑΠΗ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου